מאת: פיליס גלזר


החומרים ל־6 מנות:
2 כפות שמן זית
½1 כפיות זרעי כמון
2 כפיות ג'ינג'ר כתוש
3 כפיות בהרט (או תערובת גראם מסלה)
4 כרעי עוף (עם הפולקה), ללא עור
ירקות:
2 גזרים
2 סלקים חתוכים לפלחים
2 סלרי שורש מקולפים וחתוכים לפלחים (או ארטישוק ירושלמי)
2 בצלים חתוכים לפלחים
2 קולרבי חתוכים לפלחים
2 בטטות קטנות חתוכות ל־3 חתיכות
4 צנוניות חצויות
תבלינים:
4 מקלות קינמון
2+1 כוס מים רותחים
800 גרם עגבניות כתושות
2 כפות דבש
1/3 כוס צימוקים כהים

אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה מערבבים שמן זית, זרעי כמון, ג'ינג'ר ובהרט ומעסים לתוך העוף. אם יש זמן, מכסים ומקררים לשעה.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מושחים על העוף מעט מתערובת שמן הזית, מניחים בתבנית, מוסיפים את הירקות, הקינמון וכוס מים רותחים וצולים 30 דקות.
3. מערבבים את העגבניות עם 2 כוסות מים ודבש, הופכים את העוף והירקות, יוצקים עליהם את הרוטב ואת הצימוקים וצולים עוד 30־40 דקות. אפשר להגיש על מצע קוסקוס מלא.

ערכים תזונתיים למנה: 361 קלוריות, 32 גרם פחמימות, 24 גרם חלבון, 13 גרם שומן