המרכיבים (ל-6 מנות):

  • 4 קופסאות טונה 5% עם עשבי תיבול (מסוננות, שומרים את השמן)
  • 5 שיני שום, פרוסות דק
  • 4 כפות גרם ג'ינג'ר, מקולף וקצוץ דק
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 500 גרם ברוקולי, מבושל כעשר דקות (ניתן להשתמש בברוקולי קפוא)
  • 3 גזרים, פרוסים
  • 1 צרור עלי בזיליקום, פרוסים דק
  • 1 צרור בצל ירוק, חתוך לרצועות קטנות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן שסונן מהטונה בווק. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומקפיצים קלות. זהירות, לא לחרוך!
  2. מוסיפים לווק את הפלפלים, הברוקולי והגזרים ומקפיצים מספר דקות.
  3. מוסיפים את הטונה, הבזיליקום, הבצל הירוק, רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי. מתבלים ומערבבים.
  4. מוסיפים את שמן השומשום ומגישים, מומלץ להגיש לצד אורז מלא.