המרכיבים (ל-6 מנות):
- 4 קופסאות טונה 5% עם עשבי תיבול (מסוננות, שומרים את השמן)
- 5 שיני שום, פרוסות דק
- 4 כפות גרם ג'ינג'ר, מקולף וקצוץ דק
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 500 גרם ברוקולי, מבושל כעשר דקות (ניתן להשתמש בברוקולי קפוא)
- 3 גזרים, פרוסים
- 1 צרור עלי בזיליקום, פרוסים דק
- 1 צרור בצל ירוק, חתוך לרצועות קטנות
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן שומשום
- מחממים את השמן שסונן מהטונה בווק. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומקפיצים קלות. זהירות, לא לחרוך!
- מוסיפים לווק את הפלפלים, הברוקולי והגזרים ומקפיצים מספר דקות.
- מוסיפים את הטונה, הבזיליקום, הבצל הירוק, רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי. מתבלים ומערבבים.
- מוסיפים את שמן השומשום ומגישים, מומלץ להגיש לצד אורז מלא.