מתכון של השף סטפן

המרכיבים:
  • 3/4 כוס מרק ירקות
  • 1 שקית קוסקוס בינוני להכנה מהירה
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס שקדים שלמים
  • 2 כפות יין לבן
  • דבש - לפי הטעם
  • קורט אבקת קארי
  • 3 כפות מים
  • 1 קופסה טונה בשמן זית
  • 1/3 כוס צימוקים
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 4 תמרים (עדיף לחים), ללא גלעין וחתוכים לרבעים

אופן ההכנה:
  1. מרתיחים את מרק הירקות. שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים עליו את המרק החם עד כדי כיסוי. מכסים היטב ומשאירים עד לתפיחת הקוסקוס.
  2. במחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את השקדים ונותנים לתערובת לקבל צבע.
  3. מוסיפים לתערובת את היין והדבש ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי.
  4. מוסיפים את הקארי, המים, הטונה והצימוקים. מערבבים ומבשלים על אש קטנה במשך 5 דקות.
  5. יוצקים את התערובת על הקוסקוס ומפזרים למעלה את הנענע, הכוסברה והתמרים.