מאפה נימוח ואווירירי, עשיר בסיבים תזונתיים, שיכול להחליף את הממתקים במשלוחי המנות או אפילו להיות ארוחת בוקר מפנקת.

המרכיבים (16 יחידות, 146 קלוריות ליחידה)

לבצק:

  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 1 כוס חלב חם (לא רותח)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 2 כוסות קמח מלא
  • 1.5 כוסות קמח לבן
  • 1 ביצה

למלית:

  • 150 גרם פרג
  • 3/4 כוס סוכר (עדיף דמררה)
  • 1/2 כוס חלב (אפשר גם סויה)
  • 1 כף שמן קוקוס מומס
  • 1 כף מיץ תפוזים

ההכנה:

  1. הבצק: מערבבים בכוס את השמרים והמים הפושרים, ומניחים בצד.
  2. מערבבים בקערה גדולה את החלב החם, הסוכר ושמן הקוקוס, עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מוסיפים לבלילה חצי מכמות הקמח ומערבלים בעזרת מערבל עם וו לישה. מוסיפים את תערובת השמרים והביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את שארית הקמח ומערבלים עד קבלת בצק אחיד וחלק. אם הבצק דביקה מדי יש להוסיף עד עוד 1/2 כוס קמח.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפילה את נפחו.
  5. המלית: בקערית נפרדת מערבבים היטב את כל החומרים של המלית.
  6. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  7. מוצאים את הבצק התפוח למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים את המלית על הבצק, כך שתכסה את כל הבצק.
  8. חותכים את המלבן לפסים של 1.5-2 ס"מ. מגלגלים כל פס לשבלול ומניחים על גבי נייר אפייה, שימו לב שהמאפים תופחים עוד קצת בתנור ולכן יש לשמור על מרווח בין שבלול לשבלול.
  9. אופים בתנור כ-45 דקות או עד להזהבת המאפים. מוצאים, מצננים מעט ומגישים.

  • נטעחן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים