מרכיבים

32 יחידות

  • 1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1/2 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט עזים + אפשרות לעוד קצת
  • למלית: 250 גרם ממרח חרובים בטעם שוקולד
  • להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הקינמון והסוכר, ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את יתרת המרכיבים (למעט ממרח השוקולד) ומעבדים רק עד שמתקבלים גושי בצק ולא יותר. אם צריך, מוסיפים עוד ‭2-1‬ כפות יוגורט.
  2. מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 3 מ"מ. מורחים את המלית על העיגול. חותכים את העיגול ל-8 משולשים (כמו של פיצה). מקפלים פנימה את קצות הבסיס של כל משולש ומגלגלים לכיוון הקודקוד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים כך את כל הבצק, ומאחסנים במקרר 30 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. אופים ‭20-15‬ דקות, עד שהבצק מתייצב ומשחים. מוציאים, מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. שומרים עד שבוע בטמפרטורת החדר, או כשלושה חודשים בהקפאה.