דרך נפלאה ופשוטה להפוך כל מאפה לבריא יותר היא להמיר את השמן או השומן שבמתכון המקורי ברסק של פרי, למשל בננה או תפוח עץ.

במתכון זה הוספתי לסקונס המסורתיים רסק דלעת עשיר בסיבים תזונתיים, והפכתי אותם לדלי שומן.

מרכיבים

12 סקונס בתבנית שקעים למאפינס, 92 קלוריות ליחידה

  • 200 גרם דלעת
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1 בננה בינונית מרוסקת
  • 1/2 4 כפיות סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס חלב סויה או חלב אורז

אופן ההכנה

  1. חותכים את הדלעת לקוביות ומאדים עד לריכוך. מעבירים לקערה ומועכים עם מזלג למחית חלקה. מצננים מעט.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  3. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים.
  4. שמים בקערה נוספת וגדולה את רסק הבננה, הסוכר החום, תמצית הווניל, חלב הסויה (או האורז) ורסק הדלעת. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את המרכיבים היבשים אל הרטובים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. חשוב שלא לערבב יתר על המידה, כדי שהסקונס ייצאו אווריריים ולא דחוסים.
  6. משמנים את תבנית השקעים. ממלאים את השקעים בתערובת בעזרת כף גלידה או כף רגילה.
  7. אופים 15-12 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הסקונס יוצא יבש. מקררים מעט לפני ההגשה.

  • נטעחן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים