נפתח בווידוי: כרובית מבושלת תמיד נראתה לי כירק שסחטו ממנו את החיים, רך וחסר עניין וטעם, אבל המרק הזה גרם לי להתאהב בירק המופלא הזה, ומבחינתי מדובר במנה מושלמת ומנחמת לימים סגריריים.

מה שאני הכי אוהב במנה הזו, מעבר להיותה דלה בקלוריות ועשירה בטעם, באשלגן ובוויטמין C, הוא שההכנה שלה מאוד קלה ומהירה. ואם נוסיף אליה כיכר לחם עגול עם נגיעות זרעי כמון, נקבל מתכון שיחמם לא רק את הגוף, אלא גם ירומם את הנפש.

.

המרכיבים

  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 2 כרוביות בינוניות, מופרדות לפרחים
  • 1 כף שמן
  • 1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לרבעים
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כף חוויאג' למרק
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית הל
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח לפי הטעם

ההכנה

1. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ואת הסלרי ומטגנים עד להזהבה.

2. מוסיפים את השום, קוביות תפוח האדמה ופרחי הכרובית ומערבבים מספר דקות. מוסיפים מים עד לכיסוי הכרובית ומבשלים עד להרתחה. מוסיפים את התבלינים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.

3. אחרי שכל הרכיבים רכים, מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון (או שמשתמשים בבלנדר מוט) ומעבדים למרק חלק.

4. מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים עוד כ-10 דקות.

5. ההגשה: מחלקים לצלחות או לקערות לחם ומגישים חם.