הכנה וצילום: עינת מזור
אז אחרי מסיבות הסילבסטר, היין שנשפך כמו מים, הקינוחים המשגעים, הזיקוקים והשוקולדים -- נותרנו אני ואישי היקר עם נשיקה והחלטה גדולה שהשנה נדאג לעצמנו ונקפיד באמת על תזונה נכונה ופעילות גופנית מאתגרת. כל מי שמכיר אותי יודע שבענייני אוכל בריא אני בסדר, אבל אתגרים בתחום הספורט - יהיה לי ממש קשה. אבל מכיוון שהחלטתי על אופטימיות ושמחה פנימית, אנסה גם לקרב את האתגר הנוכחי לידי ביצוע החלטי ומקיף.
לכבוד השינויים בהיקף המותניים, החלטתי להכין - ולהציע גם לכם, כמובן - את הטארט הטעים הבא: הבצק משלב קמחים בריאים ללא גלוטן, עתירי סיבים וברזל.
לטבעונים שבחבורה: המירו את הביצים והחלב ב-1/4 כוס (50 גרם) גבינה על בסיס סויה מעורבבת עם 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב אורז רגיל ו-1 כפית טחינה גולמית. במקום חמאה, משתמשים בשמן קוקוס קר. אז שתהיה לכם שנה בריאה ומוצלחת עם הרבה אתגרים!

התחלה טעימה לשנה החדשה. טארט ירקות קליל (צילום: עינת מזור)

החומרים (ל-8 מנות):

תבנית טארט מתפרקת בקוטר 20 ס"מ או 6 תבניות טארט אישיות בקוטר 10 ס"מ
החומרים לבצק:
1/4 כוס (40 גרם) קמח סורגום (דורה)
1/2 כוס (60 גרם) קמח אורז לבן
1/2 כוס (60 גרם) קמח תפוח אדמה
1/2 1 כפיות קסנטאן גאם
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים
למלית:
2 כפות שמן זית משובח
2 כפות סילאן
1 בטטה גדולה או 2 בטטות קטנות, קוביות
1 פלחי כרובית בינונית
½ בצל סגול, פרוס
מלח ופלפל שחור
1 כפית אבקת שום
½ כוס חלב
3 ביצים
½ 1 כוס (240 גרם) גבינת קשקבל, מגוררת
3 ענפי תימין טריים (אפשרי)
לשימון:
תרסיס שמן קנולה

ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מנפים באמצעות מטרפה ידנית את הקמחים בקערה, מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את הקסנטאן גאם, המלח ואת קוביות החמאה. מעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק קטנים.
2. מוסיפים את המים הקרים באיטיות ומעבדים רק עד לקבלת בצק. צרים את הבצק לצורת דסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 30 דקות.
3. מכינים את המלית: מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים סילאן מעל לירקות. אופים כ-20 דקות עד להזהבה עמוקה. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. בקערה גדולה מערבבים את הביצים עם החלב וכוס גבינה מגוררת. מוסיפים 1/2 כפית מלח ו-1 כפית אבקת שום. מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). משמנים בתרסיס שמן את התבנית או התבניות.
4. מוציאים את הבצק הקר מהמקרר. מניחים על משטח עבודה נקי גליון נייר אפייה ועליו את דסקית הבצק. מניחים מעל עוד גליון נייר אפייה ומרדדים לעיגול בעובי 1/4 ס"מ וקוטר 24 ס"מ, או ל-6 עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
5. מרפדים את התבנית בבצק, כולל הדפנות. מפזרים 1/4 כוס גבינה מגוררת על בצק הטארט. אופים בתנור החם 15 דקות לתבנית גדולה ו-7 דקות לטארטים האישיים. מוציאים את התבנית מהתנור. יוצקים מעל את מלית הביצים והחלב ומפזרים את הירקות . מפזרים מעל את הגבינה שנותרה והתימין.
6. אופים בתנור החם עד שהמלית זהובה ויציבה - 20 דקות לתבנית הגדולה או 12-10 דקות לתבניות האישיות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

כך עושים - שלב אחרי שלב:

משטחים את הבצק בתוך תבנית הטארט

אופים את הירקות

זורים מעל את הגבינה ו...

אופים בתנור החם

וקוראים לכולם לשולחן!

עינת מזור היא היא שפית, מומחית באפייה ללא גלוטן, מרצה ומחברת ספרי בישול

לפוסטים הקודמים של עינת מזור: