מאת: רונית פנסו

מרק תותים (6 מנות)

החומרים:
2 תפוזים
1 כוס יין אדום
2 כפות ליקר תפוזים
‭1/2‬ כוס דבש
500 גרם תותים ללא העוקצים
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
אופן ההכנה:
‭.1‬ מקלפים את התפוזים מהקליפה ומהציפה הלבנה בעזרת סכין חדה, ומוציאים מהתפוזים הקלופים פלחים נקיים. שומרים בצד.
‭.2‬ מערבבים בסיר קטן את היין, הליקר והדבש. מניחים על להבה בינונית ומביאים רק עד לסף רתיחה. מסירים מהאש.
‭.3‬ מעבדים את התותים וקליפת התפוז בבלנדר למחית גסה. מוסיפים את תערובת היין ומעבדים שנית למרק חלק.
‭.4‬ מחלקים את המרק בין צלוחיות הגשה עמוקות או כוסות יין גדולות. מוסיפים את פלחי התפוזים ומגישים.
* בימים חמים צננו את המרק במקפיא ל־30 דקות והגישו קר.
ערכים תזונתיים למנה: 152 קלוריות, 27 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 0 גרם שומן

מאפה תותים ותפוחים בציפוי פריך (6 מנות)

החומרים:
לשכבת הפירות:
450 גרם תותים ללא העוקצים, פרוסים
2 תפוחי עץ קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
‭1/4‬ כוס סוכר זהוב
‭1/2‬ כפית תמצית וניל
‭1/4‬ כפית אבקת ג'ינג'ר
1 כף קורנפלור
6 קעריות אישיות חסינות אש בקוטר 12 ס"מ, או תבנית בגודל ‭23X22‬ ס"מ
לשכבת הציפוי:
1‬ כוס סוכר זהוב
1‬ כוס קמח
1‬ כוס קמח תירס גס
3‬ כוס פתיתי שיבולת שועל כף קקאו קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1‬ כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
‭.1‬ משמנים את התבנית במעט חמאה. מחממים את התנור ל־200 מעלות.
‭.2‬ הפירות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
‭.3‬ הציפוי: מכניסים את כל המרכיבים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מעבדים בפולסים קצרים, לתערובת פירורים גסים. זורים על הפירות שבתבנית בשכבה אחידה.
‭.4‬ אופים במשך 35 דקות (או 45 דקות בתבנית גדולה), או עד ששכבת הציפוי משחימה.
‭.5‬ מניחים ל־10 דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
ערכים תזונתיים למנה: 360 קלוריות, 50 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 15 גרם שומן