קַנַפֶּה הוא שם כולל למיני חטיפים קטנים ויפים המוגשים לפני הארוחה, והם מתאימים במיוחד עם אפריטיף אלכוהולי קליל. מקנפה נדרש להיות קטן, נישא בידיים או בעזרת קיסם דקורטיבי ואסתטי, עם מרקם מעניין - לאו דווקא יבש המעורר את הצמא, כי בעבור זה יש בוטנים.

עוד בהבראת מתכונים

>> עוגת שמרים עם שמן קוקוס

>> המבורגר ושניצל טבעוניים

>> שייק פרי עם חלב שקדים

העברית כשלה במעט בהכתירה את הקנפה כ"מתאבן". המילה קנפה נושאת בחובה רעיון של מיני משעשעי-חיך אלגנטיים המסודרים באופן המושך את העין על גבי טסי הגשה, ואילו "מתאבן" מזכיר דווקא רבע פיתה עם ממרח חומוס וזית משופד על קיסם עם דגלון ישראל. לנשנוש הקיצי והמרענן שלפנינו ראוי להיקרא אם כן "קנפה", ולא צריך להיות שף מזנונים קרים כדי להכין אותו.

לצורך הכנת גבינת הקשיו ניתן לקנות חצאי או שברי קשיו שעולים כמחצית מהשלמים. לא מומלץ להחליף את הקשיו באגוזים אחרים משום שלקשיו יכולת להיטחן למרקם חלק ומעודן ללא תחושה גרגרית גם באמצעים ביתיים - בלנדר מוט.

גבינת הקשיו שנותרת אחרי הכנת הקנפה יכולה להיות ממרח בסיס מצוין לכריכים (עם פלפלים קלויים, פרוסת חציל בגריל, זיתים, זעטר או בזיליקום) או אפילו להוות בסיס לרוטב שמנתי לפסטה, עם נותני טעם מובהקים כגון רוטב פסטו או רוטב עגבניות.

גבינת שמנת קשיו

החומרים

  • ½ כוס קשיו לא קלוי (80 גרם)
  • 1 שן שום קטנה
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כף מיץ לימון
  • מעט מלח

ההכנה

1. משרים את הקשיו במים כשעתיים (ניתן להשרות עד 12 שעות).

2. מסננים ושוטפים, מוסיפים שתי כפות מים טריים, שום, מיץ לימון וחומץ ומלח וטוחנים עם בלנדר מוט לקרם חלק.

3. טועמים ומתקנים תיבול (חמיצות ומליחות), ושומרים במקרר בקופסה סגורה.

קנפה מלפפון וגבינת קשיו

חומרים

  • 1 מלפפון
  • 6 כפיות גבינת קשיו (ראו מתכון מצורף)
  • חופן עלי כוסברה או שמיר טריים ושטופים, ללא הגבעולים
  • קורט פפריקה חריפה

ההכנה

1. פורסים את המלפפון לפרוסות אלכסוניות לא רחבות מדי, כ-12 פרוסות.

2. מסדרים על צלחת, מניחים בעדינות חצי כפית גבינת קשיו על כל פרוסת מלפפון.

3. מקשטים בעלה כוסברה או שמיר, מפזרים מעט פפריקה חריפה, ומגישים.