המרכיבים (8 מנות/ 333 קלוריות למנה שהיא ארוחה שלמה)

לקציצות

  • 1 כף שמן
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 1 גזר, קלוף ומגורר
  • 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר
  • 600 גרם בשר עוף טחון
  • 600 גרם בשר הודו טחון
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סובין שיבולת שועל (להשיג ברשתות השיווק)
  • פפריקה מתוקה, כמון טחון, פלפל שחור טחון

למרק

  • 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות
  • 4 קישואים, פרוסים לטבעות
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות
  • ‭1/2‬ צרור שמיר, קצוץ
  • ‭1/2‬ צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • ‭4-3‬ גבעולי סלרי עלים, קצוצים
  • מלח

ההכנה

‭.1‬ הקציצות: יוצקים את השמן למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומטגנים תוך ערבוב ‭7-5‬ דקות. מסירים מהכיריים.

2. שמים בקערה את שני סוגי הבשר הטחון, מוסיפים את הירקות המטוגנים, הביצה והסובין. מתבלים בפפריקה, בכמון ובפלפל ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה, בידיים רטובות, 16 קציצות ומניחים בצד. ‭.

3‬ המרק: שמים את כל מרכיביו בסיר גדול, ממלאים במים עד לגובה 5 ס"מ מעל המרכיבים ומביאים לרתיחה. כשהמרק רותח מוסיפים את הקציצות בזהירות, זו אחר זו, וממשיכים לבשל עוד ‭50-40‬ דקות. ממליחים במהלך הבישול ומבשלים עד שהירקות והבשר רכים.

4.‬ ההגשה: אפשר להגיש את המרק במלואו, אך מומלץ לסנן אותו ולהגיש את המרק בתחילת הארוחה בתוספת אטריות, ואת הקציצות והירקות להגיש בנפרד, בהמשך הארוחה.

  • הכותבת היא דיאטנית קלינית ‭.M.Sc‬ מטפלת NLP בהשמנה ובשינוי אורח חיים