המרכיבים

20 פרוסות בתבנית אינגליש קייק/ 160 קלוריות לפרוסה

  • 3 ביצים
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר חום
  • ‭1/3‬ כוס שמן קנולה או שמן אגוזים
  • ‭1/3‬ כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח (אפשר לערבב קמח מלא עם קמח לבן)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ‭1/2‬ כפית חוויאג' תימני לקפה (אפשר להחליף ב־‭1/2‬ כפית קינמון טחון ‭1/4 +‬ כפית אגוז מוסקט טחון + מעט ציפורן טחון או הל טחון)
  • 2 כוסות דלעת קלופה ומגוררת גס
  • 50 גרם פיסטוקים או אגוזי מלך, קלופים
  • 50 גרם צימוקים כהים

לעיטור: גרעיני דלעת

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.

‭.2‬ שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומתחילים להקציף. מוסיפים, בהדרגה ותוך כדי הקצפה, את השמן והטחינה.

‭.3‬ שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והחוויאג' (או תערובת התבלינים) ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לקערת המערבל, ומערבלים עד שמתקבלת עיסה אחידה. עוצרים את פעולת המערבל, מוסיפים את הדלעת, הפיסטוקים (או האגוזים) והצימוקים ומערבבים ידנית. יוצקים את העיסה לתבנית, אם רוצים מפזרים את גרעיני הדלעת, ואופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים (מומלץ לצד כוס תה)‬.

  • הכותבת היא דיאטנית קלינית ‭.M.Sc‬ מטפלת NLP בהשמנה ובשינוי אורח חיים.