קישואים עשירים מאוד בסיבים תזונתיים ובכלורופיל שהוא פיגמנט חשוב ומחזק. כמו כן הם מכילים גם אשלגן שתורם להפחתת רמות לחץ הדם וחומצה פולית, המסייעת במניעת מומים מולדים בעובר. וכל זאת במחיר קלורי נמוך מאוד - רק 15 קלוריות ל-100 גרם (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

המרכיבים (5 מנות/ 95 קלוריות)

  • כלים מיוחדים: תבנית בגודל ‭30X25‬ ס"מ

  • 1 ק"ג קישואים, מגוררים בפומפייה גסה
  • 2 גזרים גדולים, מגוררים בפומפייה גסה
  • 1 בצל גדול, קלוף ומגורר בפומפייה גסה
  • 2 ביצים
  • 4 כפות קמח מלא
  • מלח פלפל שחור
  • שום קלוף וכתוש, לפי הטעם

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)‭.

‭.2‬ מניחים את הירקות המגוררים במסננת ודוחסים אותם קצת, כדי להיפטר מנוזלים מיותרים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים, הקמח, המלח, הפלפל והשום ומערבבים היטב.

‭.3‬ מרפדים את התבנית בנייר אפייה, משמנים אותו מעט ומשטחים עליו את העיסה, באופן אחיד. מהדקים בעדינות בידיים. אופים כ-40 דקות, עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות. הופכים על נייר אפיה נקי וקולפים בעדינות מלמעלה את נייר האפייה שדבק למאפה. מגלגלים מיד לגלילה הדוקה עבה או לשתי גלילות דקות ומניחים על צלחת הגשה.

‭.4‬ ההגשה: פורסים לפרוסות ומגישים.

גיוון

אפשר למרוח את הגלילה האפויה, לפני הגלגול, בגבינה לבנה דלת שומן.

>> למאגר המתכונים הדיאטטי והבריא

לביבות קישואים וכרובית דיאטטיות | פשטידת קישואים דיאטטית | תבשיל קישואים עגבניות ושמיר דיאטטי