רובינו אוכלים את הפירות בין הארוחות כחלק ממנת הביניים בתוספת מרכיב חלבוני כלשהו המשלים את הארוחה. המתכון הבא ישדרג את מנת הביניים, ויוסיף עניין וגיוון לצריכת הפירות. מדובר במעדן פשוט וקל להכנה, צונן וטעים. אל דאגה, גם אם התבלבלתם בסדר השכבות - איש לא ישים לב.

עוד במתוק ולא מושחת

פרפה חלבה מופחת קלוריות

עוגת גבינה ופירות יער דיאטטית

עוגיות טחינה בריאות

החומרים (ל-7 מנות בכוסיות אישיות/ 150 קלוריות למנה)

  • 20 ביסקוויטים קטנים (כמו מיני פתי- בר)
  • ½ קרטון שמנת מתוקה
  • 1 גביע יוגורט טבעי 1.5% שומן
  • 2 כפות גבינת שמנת 5%
  • 100 גרם פטל אדום טרי או קפוא
  • 100 גרם דומדמניות שחורות ( או אוכמניות) טריות או קפואות
  • אפשרי: 1 כף סוכר

ההכנה

1. מרסקים במעבד את הביסקוויטים לפירורים קטנים (לא אבקה).

2. מקציפים את השמנת, היוגורט וגבינת השמנת במיקסר עד לקבלת קצף יציב (אפשר להוסיף כף סוכר אחת).

3. מסדרים כף מפירורי הביסקוויטים בתחתית הכוס.

4. מניחים מעל הפירורים 3 יחידות פטל.

5. מניחים בעדינות כף מתערובת היוגורט והקצפת מעל הפטל (אין צורך שהתערובת תכסה את הפטל בצורה מושלמת, על הפטל להציץ מבין שכבות הפרי לקבלת מראה מרשים ומעורר תיאבון).

6. מניחים מעל הקצפת עוד כף של פירורי ביסקוויטים ומעל כ-4-5 יחידות דומדמניות שחורות.

7. מניחים עוד כף קצפת ומעל עוד כף ביסקוויטים ומסיימים עם מעט פירות מלמעלה.

8. מכניסים למקפיא לכ-20 דקות.

  • סיון ורקר היא דיאטנית B.Sc ומדריכת כושר
  • לבלוג של אבירם פלג