מתכון זה נהדר לאופים המחפשים שדרוג ללחמניות הגבינה הקלאסיות בעלות הפריכות המדהימה והמתיקות המעודנת.

עוד מתכונים שלא יהרסו את הדיאטה

>> מאפה פילו במילוי גבינות

>> עוגת גבינה דיאטטית עם רוטב פירות יער

>> לביבות כרובית ובטטה

הערמונים, למרות דמיונם לאגוזים, שונים בהרכבם מקבוצת האגוזים הידועה כעשירה בשומן. הם מכילים שומן אך בכמות פחותה והרכבם העיקרי הוא דווקא פחממתי. אי לכך כמות הקלוריות שהם מספקים פחותה משאר האגוזים, וניתן להוסיפם למתכונים שונים מבלי להשפיע באופן משמעותי על ערכם הקלורי.

הערמונים מקושרים לרוב עם מזג אוויר אירופאי, חורפי וסגרירי ולא רחוקים הימים בהם התהלכתי ברחובות פריז עם שקית ערמונים טריים ולא הייתי צריכה הרבה יותר מזה כדי להיות מאושרת. בארץ, קניית ערמונים, חימומם וקילופם מספקים לי ריפוי ועיסוק והרגשה אמיתית של חזרה אל הטבע.

אם אינכם מעוניינים לעבוד קשה מדי, ניתן לקנות את הערמונים כאשר הם קלופים ומוכנים לאכילה ולקצר את זמן הכנת המתכון. אני מכינה את מחית הערמונים עם מעט מים וכף אחת של סוכר חום אשר עושים את העבודה. אני הכנתי את הלחמניות בתבנית משולשים, אך ניתן להכין גם בתבנית שקעים.

החומרים (ל-12 לחמניות בתבנית שקעים, 110 קלוריות ליחידה)

לבצק

  • 2 ביצים
  • 1/2 גביע קוטג' 3%
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/4 כוס חלב 1% שומן
  • 1.5 כוס קמח תופח

למחית הערמונים

100 גרם ערמונים קלופים

1/4 כוס מים

1 כף סוכר חום.

לקשוט:

2-3 ערמונים קצוצים

ההכנה

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

2. מחית ערמונים: במעבד מזון טוחנים ערמונים קלופים. כאשר הערמונים טחונים לחלוטין, מוסיפים מים וסוכר עד לקבלת מחית חלקה ואחידה.

3. הבצק: מערבבים בקערה את הביצים עם השמן. מוסיפים את החלב והקוטג' ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

4. מערבבים בין מחית הערמונים לבלילה ומערבבים לתערובת אחידה.

5. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת סמיכה, המזכירה בצק רך.

6. ממלאים תבנית שקעים או משולשים ומכניסים לתנור לכ-25 דקות עד להשחמת הלחמניות. ניתן לבדוק כי הן אפויות לחלוטין בעזרת קיסם.

7. ההגשה: לאחר שהלחמניות הצטננו, חותכים גס 2-3 ערמונים ומפזרים למעלה לטאץ' "ערמוני" אחרון.

  • סיון ורקר היא דיאטנית B.Sc ומדריכת כושר
  • לבלוג של אבירם פלג

>> למאגר המתכונים הבריאים והדיאטטיים