פסח כבר מאחורינו ועמו הטיולים, המנגלים והיציאה הכמעט מוחלטת משגרת היום. במלים אחרות, עכשיו זה הזמן לחזור לשגרה ולאיזון, ובכללו איזון קלורי. אין צורך כמובן לפצוח בדיאטת רעב, אלא ליהנות ממתכונים טעימים ועשירים אשר לא יחריבו את אורח החיים הבריא.

___________________________________________________________________________________________

עוד מתכונים עם בצק פילו בערוץ דיאטה

>> סלסילות פילו במלית בטטה, קארי וקוקוס

>> דג בבצק פילו עם רוטב ירוק

>> מאפה פילו במילוי פטריות

__________________________________________________________________________________________

מאפה הגבינות שלפניכם מתאים כארוחה עיקרית ללא כל רגשות אשם, ולאירוח של אנשים שחושבים, בדיוק כמוכם, שהגיע העת לוותר על השחיתויות הקטנות של "החגים". כל יחידה עשירה ומפנקת מכילה כ-120 קלוריות בלבד – כמחצית מהקלוריות בבורקס רגיל - ולא תאמינו כמה היא משביעה. הגבינות במתכון הן של 5% לכל היותר, והבזיליקום מוסיף אלמנט של טעם וניחוח איטלקי.

בצק הפילו ידוע בערכו הקלורי הנמוך ולכן הפך ללהיט במטבח הבריא. עם זאת, יש לזכור את נטייתו המהירה להתייבש מאחר שאינו מכיל שומן בתוכו. במתכון אנחנו משתמשים בחבילת בצק פילו שלמה ולכן אין צורך להניח מגבת לחה על עלי הפילו הממתינים לעבודה. השתדלו לעבוד בזריזות ולשמן כהלכה את העלים כמוסבר במתכון.

החומרים (כ-20 יחידות)

  • 1 חבילת בצק פילו
  • 1 מיכל גבינה לבנה 5%
  • 1 מיכל קוטג' 3%
  • 125 גרם גבינה בולגרית
  • 2 פרוסות גבינה צהובה 5%
  • 1 ביצה
  • 1 צרור עלי בזיליקום ( ללא הגבעולים).
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית לשימון הבצק ( ניתן להשתמש בתרסיס שמן זית במקום).
  • 1 כף שמן זית לטיגון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • אפשרי: מעט שומשום לפיזור

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומכינים את התבנית עם נייר האפייה.

2. חותכים את הבצל גס, ומטגנים קלות במעט שמן זית עד להזהבה.

3. כאשר הבצל מזהיב מוסיפים את עלי הבזיליקום ומקפיצים מעט עד שהם מתרככים מעט.

4. מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, הקוטג', הביצה, השום הוגבינה הצהובה. מתבלים במלח ופלפל.

5. מורידים את הבצל והבזיליקום מן האש ומוסיפים אותם אל תערובת הגבינות.

6. מכינים קערה קטנה עם 3 כפות שמן זית ומברשת ( אם משתמשים בתרסיס שמן ניתן לוותר על שלב זה).

7. פורסים את בצק הפילו המגולגל ומשמנים את החלק הקרוב ביותר אליכם במעט שמן. מניחים 4-5 כפות מתערובת הגבינות והבזיליקום לאורך הפס המשומן.

8. תופסים מלמטה בעדינות את פס הפילו עם הגבינות עם עוד 3-4 עלי פילו מתחתיו ומתחילים לגלגל לרולדה. משמנים את חלקה העליון במעט שמן ומניחים על תבנית האפייה. חוזרים על הפעולה עם עלי הפילו הנותרים ושארית בצק הגבינות (כ-4 רולדות).

9. מפזרים שומשום על גבי חלקה העליון והמשומן של כל רולדה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות עד שהן משחימות קלות.

10. כאשר הרולדות מוכנות, חותכים כל אחת מהן בעזרת סכין חדה לחמישה חלקים. ניתן לחתוך בצורה אלכסונית למראה מרשים יותר.

  • סיון ורקר היא דיאטנית B.Sc ומדריכת כושר
  • לבלוג של אבירם פלג