החומרים (לכ-20 אוזני המן)

למלית

  • 1/4 חבילה (25 גרם) חמאה
  • 5 אגסים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 3 כפות (כ-30 גרם) סוכר דמררה
  • 1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • 3/4 כוס (75 גרם) שקדים, קצוצים דק

לבצק

  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
  • 1 כוס (120 גרם) קמח מלא
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר דמררה
  • 2 חבילות (200 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה

להברשה

  • 1 ביצה טרופה

  • אפשרות לזרייה: אבקת סוכר

ההכנה

1. המלית: שמים את החמאה במחבת וממיסים אותה, מוסיפים את קוביות האגסים ומטגנים אותם עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומבשלים 5 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

2. שמים בקערה את הריקוטה, סוכר הווניל והשקדים ומערבבים היטב למרקם אחיד.

3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4. הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק לבד מן הביצה בקערת מעבד המזון ומעבדים לפירורים (לחלופין ניתן לעבד ידנית לפירורים). מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק אחיד. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים אותו לעלה גדול בעובי 3 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 9-10 ס"מ בעזרת חותכן מתכת או כוס. מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מתערובת הריקוטה ועליה כפית גדושה של קוביות האגסים. מקפלים את העיגול משלושה כיוונים אל המרכז ומהדקים לצורת אוזן המן. מניחים בתבנית ומברישים בביצה הטרופה. אופים 25 דקות עד שהאוזניים זהובות. אם רוצים זורים עליהן אבקת סוכר, מצננים קצת ומגישים.

למאגר המתכונים הבריאים והדיאטטיים