לפי הרפואה הסינית, מומלץ לאכול פירות מיובשים דווקא בחורף, כיוון שהאנרגיה שלהם מחממת (בניגוד לפירות טריים, שנחשבים לבעלי אנרגיה מקררת). תבשיל הקדרה שלפניכם, שמתבשל בבישול ארוך, מבטיח חימום אמיתי.

המרכיבים (ל-10 מנות, 300 קלוריות למנה)

  • 2 כפות שמן
  • 1/2 1 ק"ג נתח צלי כתף, חתוך לקוביות גדולות
  • 2 בצלים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
  • 2 גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות
  • כמה גבעולי סלרי, קצוצים
  • 2 כוסות פירות מיובשים (שזיפים, משמשים, צימוקים, חמוציות – בקיצור, מה שיש)
  • 1/2 כוס יין מתוק
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט, מגורר
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי

ההכנה

1. בסיר גדול שאפשר להכניס גם לתנור מחממים את השמן (אם אין סיר כזה, עושים את כל תהליך ההכנה על הכיריים בסיר גדול ואז מעבירים לקדרה שמתאימה לאפייה בתנור). מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן היטב מכל הצדדים. מוציאים את קוביות הבשר ומניחים בצד. שמים בסיר את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגזר והסלרי ומאדים כמה דקות. מוסיפים את הפירות המיובשים, היין והתבלינים ומבשלים עד רתיחה.

2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

3. לאחר הרתיחה מחזירים את הבשר לסיר (או שמעבירים את הנוזל עם הירקות והפירות המיובשים לקדרה ומכניסים לתוכה גם את הבשר). מכסים את הסיר או הקדרה ואופים שעתיים.

4. ההגשה: מצננים את הבשר לטמפרטורה חמימה. מגישים קוביות בשר עם רוטב ופירות, רצוי לצד אורז לבן או פירה.

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בתזונה סינית וצמחי מרפא