כרוב, כמו כל חבריו ממשפחת המצליבים,מכיל תרכובות אינדול, לוחמות עזות נפש בסרטן ומגנות על הגוף מפני התפתחות המחלה. הבישול לא פוגם ביכולת הזו של תרכובות האינדול. הוא תורם לתפריט גם סידן, ויטמין C וויטמין ‭,K‬ האחראי לקרישת הדם. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

המרכיבים (6 מנות/ 270 קלוריות למנה )

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כוס כוסמת
  • 2 כוסות מים רותחים
  • מלח, פלפל שחור
  • 250 גרם אטריות רחבות למרק, או אטריות פפרדלה
  • 1 כרשה, חתוכה לאורך ופרוסה לחצאי טבעות דקות
  • 1 כרוב ירוק קטן, חתוך לרצועות
  • 150 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לרצועות
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק

ההכנה

‭.1‬ מחממים בסיר כפית מהשמן, מוסיפים את הכוסמת ומטגנים כמה דקות עד שכל הגרגרים מצופים בשמן. מוסיפים את המים הרותחים וקצת מלח, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10-‭,12‬ עד שהכוסמת נגיסה, אך לא רכה מדי.

‭.2‬ מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים.

‭.3‬ מחממים במחבת גדולה את יתרת השמן, מוסיפים את הכרשה ומטגנים אותה 2-3 דקות. מוסיפים את הכרוב ומטגנים כ-5 דקות, עד שהכרוב מתרכך קצת. מוסיפים את האווז המעושן ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את הכוסמת ואת מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את האטריות, מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים על האש דקה נוספת. מסירים מהכיריים, זורים את הפטרוזיליה ומגישים.

>> עוד מתכונים דיאטטיים