מנה קלאסית לארוחת ליל שבת. מומלץ להתחיל בהכנת המנה יום לפני ההגשה, בשריית העוף.

המרכיבים ‭4)‬ מנות, 465 קלוריות למנה)

  • 6 כפות דבש
  • ‭1/2‬ כוס רוטב סויה או טריאקי
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף חרדל
  • 6 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 4 רבעי עוף, ללא עור, חצויים
  • 1 בצל, קלוף ופרוס
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים
  • 4 תפוחים מסוג גראני סמית, ללא הליבה
  • לפיזור: גבעולי סלרי קצוצים

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערה את הדבש, רוטב הסויה (או הטריאקי), חומץ הבלסמי, החרדל והשום ומערבבים. מוסיפים את חלקי העוף ומאחסנים במקרר לשרייה למשך שעתיים לפחות (רצוי למשך לילה).

2.‬ מחממים את התנור לחום גבוה (220‬ מעלות) מרפדים תבנית בעלת דפנות גבוהות בנייר אפייה.

3.‬ מניחים בתבנית את הבצל, תפוחי האדמה והתפוחים. מניחים מעל את חלקי העוף ויוצקים מעל את נוזלי המשרה שנותרו בקערה. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה. מדי פעם מסירים את רדיד האלומיניום ויוצקים בכף את הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית על העוף והירקות. אחרי שעה מסירים את הרדיד לגמרי וממשיכים לאפות עוד כרבע שעה.

4. ההגשה: מחלקים לצלחות – בכל אחת רבע עוף, תפוח אדמה ותפוח עץ – ומגישים חם.

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית ‭M.Sc ‬