עלי וגבעולי הסלרי הם מקור נפלא לסיבים תזונתיים המפעילים את מערכת העיכול, וגם לברזל. בנוסף, הם בנק של פיטוכימיקלים שונים כולל לוטאין (המגן על העיניים מנזקי השמש)‬ קרוטנים, וויטמין ‭.K‬ הרפואה המשלימה ממליצה על הסלרי כמזון התורם להפחתת רמות לחץ דם גבוהות. (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

המרכיבים (4 מנות, 200 קלוריות למנה)

להכנת המתכון דרושה שקית צלייה

  • 1 עוף שלם במשקל ‭1 1/2‬ ק"ג
  • 1 כפית סומאק טחון (להשיג בחנויות תבלינים ובחלק מרשתות השיווק)
  • מלח ים, פלפל שחור
  • 8 גבעולי סלרי נקיים מעלים, חתוכים לקטעים באורך 6 ס"מ
  • 3 כפות עלי סלרי קצוצים
  • 6 שיני שום, קלופות בשלמותן
  • 2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
  • 2 גבעולי זעתר או טימין טריים
  • מיץ מ־1 לימון גדול
  • 2 עלי דפנה
  • 3 פרוסות לימון

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות)

2.‬ מתבלים את העוף בסומאק, במלח ובפלפל ומניחים בשקית צלייה.

‭.3‬ שמים בקערה את כל הירקות והתבלינים ומערבבים. ממלאים את חלל העוף בירקות ומניחים את שאר הירקות בתחתית השקית. סוגרים את השקית ומניחים בתבנית אפייה. בעזרת קיסם, מנקבים 2 חורים בחלק העליון של השקית. אופים כשעה.

4. ‬ ההגשה: מעבירים את תוכן השקית לכלי הגשה בעל שוליים גבוהים, ומגישים חם.

>> עוד מתכונים דיאטטיים