לפני שניקח על עצמנו את ההבטחות הרגילות שאנחנו נוטלים בכל ראש השנה – מלהפוך לאדם טוב יותר ועד לפצוח בדיאטה בריאה ומאוזנת, אפשר להחליט בינתיים כי בחג הזה נאכל בהנאה, ללא עלייה במשקל וללא ייסורי מצפון. לפניכם שלושה קינוחים טעימים להפליא ודלים יחסית בקלוריות.

תפוח בדבש, אפוי וממולא בכל טוב

הניחוחות שתקבלו כאן הם של פאי תפוחים עסיסי, ללא כמות הקלוריות הגדולה של הבצק והסוכר ועם תוספות בריאותיות נהדרות.

האפייה מרככת את התפוח, מקרמלת את התוספות ומציפה את הבית בניחוחות ביתיים של חג. מדובר בתחליף המושלם לכל אלו המשוגעים על קינוחי תפוחים, מתענגים על דואט התפוח והקינמון, אך לא רוצים לשלם את המחיר הקלורי.

מרכיבים (ל-4 מנות)

  • 4 תפוחי עץ ירוקים מסוג גרנד סמית'
  • 30 גרם אגוזי מלך לא קלויים
  • 30 גרם שקדים לא קלויים
  • 30 גרם צימוקים ללא תוספת סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס מים חמימים

ההכנה

1. מחממים תנור ל-100 מעלות וממלאים תבנית במים חמימים (בגובה של כ-2 ס"מ מתחתית התבנית).

2. מוציאים את ליבת התפוחים על ידי יצירת חור חלול לכל אורכם (כדאי להשתמש במכשיר מיוחד העושה זאת בקלות).

3. חותכים אגוזי מלך ושקדים גס, מוסיפים צימוקים, קינמון ואגוז מוסקט ויוצרים תערובת.

4. ממלאים את חללי התפוחים ומניחים בזהירות על התבנית עם המים.

5. מזליפים דבש מעל התפוחים ומכניסים לתנור למשך 20 דקות עד לריכוך. יש להשגיח שהתפוחים התרככו אך לא עד לאיבוד צורה.

ערך קלורי למנה: כ-200 קק"ל.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

עוגת דבש עם תמרים, תאנים ושוקולד מריר

ניתן לאפות את עוגת הדבש הקלאסית והאהובה, זו שנבצעת בקריעת יד קלה ונמסה בפה, בצורה בריאה ודלה בקלוריות.

התמרים והתאנים מעלים משמעותית את ערכו התזונתי של המתכון ומתיקותם הטבעית משתלבת נהדר עם טעם הדבש והתבלינים. העוגה מכילה כמות קטנה יחסית של קמח לבן, המלווה בקמח מלא עשיר בסיבים, ושקדים טחונים העשירים בשומן בלתי רווי.

אני אוהבת להכין את העוגה עם מעט סוכר יחסית. מתיקותה מגיעה בעיקר מהדבש ומהפירות היבשים, כאשר השוקולד העשיר במוצקי הקקאו מעניק תוספת מפתיעה ומהנה שאינה מגדילה את כמות הסוכר במתכון. ניתן להוסיף עוד קצת סוכר חום לפי הטעם.

מרכיבים (ל-3 תבניות אינגליש קייק)

  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס שקדים טחונים לא קלויים.
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס דבש
  • קורט (1/8 כפית) ציפורן טחון
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כוס חלב
  • 200 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו) קצוץ גס.
  • 1/2 כוס תמרים מיובשים ללא תוספת סוכר חתוכים גס
  • 1/4 כוס תאנים מיובשות ללא תוספת סוכר חתוכות גס

ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים שתי תבניות מוארכות.

2. במיקסר מקציפים 5 חלבונים במהירות גבוהה, כ-5 דקות.

3. על הגז מחממים כוס חלב על אש נמוכה עד שהוא חמים למגע.

4. בקערה מערבבים 5 חלמונים, דבש, שמן, סוכר חום, קינמון וציפורן.

5. מוסיפים את החלב החם ומערבבים לבלילה אחידה.

6. מוסיפים קמח לבן, קמח מלא ושקדים טחונים ומערבבים לתערובת אחידה.

7. מוסיפים שוקולד מריר קצוץ, תאנים ותמרים ומערבבים מעט ( יש להיזהר מערבוב יתר).

8. יוצקים את העיסה לתבניות ומכניסים לתנור לאפייה של כ-40 דקות. יש להשגיח ולבדוק שקיסם יוצא ממרכז העוגה עם פירורים לחים בלבד.

ערך קלורי לפרוסה: כ-150 קלוריות.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ריבועי דבש ומוס שוקולד

מתכון זה מיועד למי שמבקש לא לעבוד קשה מדי. מדובר בקינוח נהדר שאינו מצריך חומרים רבים, הכנה מסובכת או זמן ממושך. את המשטח המתקתק שנוצר חותכים לריבועים בגודל 2X2 ס"מ, גודל שמעניק להם מחיר קלורי סביר, יחד עם מתיקות עזה ומרוכזת.

המצרכים (לתבנית מרובעת 26X22 ס"מ)

  • 1.5 כוסות פצפוצי אורז
  • 3/4 כוס דבש + כף
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • כפות אינסטנט פודינג שוקולד

ההכנה

  • מערבבים פצפוצי אורז עם דבש בקערה עד ליצירת עיסה דביקה ואחידה.
  • משטחים בתבנית ומיישרים לגובה אחיד.
  • ממיסים במיקרו שוקולד מריר בפולסים קצרים (יש להיזהר שלא יישרף).
  • מקציפים בבמיקסר מהירות גבוהה שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג ושוקולד מריר מומס עד לקצפת יציבה.
  • שופכים את תערובת המיקסר על משטח פצפוצי האורז ומיישרים.
  • מכניסים למקפיא למשך כשעתיים.
  • לפני ההגשה, מזליפים כף דבש בתנועות אלכסוניות ליצירת פסים דקיקים. מחכים להתייצבות ומגישים.

ערך קלורי למנה (3 יחידות): 120 קלוריות

  • הכותבת היא דיאטנית B.Sc, מדריכת כושר, מעבירה סדנאות לניהול משקל ברשת מועדוני כושר לנשים Curves ומתמחה באפייה בריאה