לפי הרפואה הסינית, צלחת מאוזנת מכילה את כל הטעמים. שילוב כזה יתרום לאיזון תזונתי בגוף, ולפיכך לא ייווצר צורך מוגבר לאחד מהם (למשל למתוק, שהצורך הגובר בו מוכר לרבים מאיתנו)‬. המשרה משלבת את חמשת הטעמים: דבש - מתוק; לימון- חמוץ; שום - חריף; מלח - מלוח; מיורן – מר (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

המרכיבים (4 מנות/ 300 קלוריות למנה)

לדגים

  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים בעובי 1 ס"מ ובאורך 6 ס"מ 1
  • בטטה קלופה וחתוכה למקלונים בעובי 1 ס"מ ובאורך 6 ס"מ
  • 4־6 פילטים של דג סול (אפשר מוקפא, מופשר)
  • 2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לקטעים באורך 6 ס"מ

למשרה

  • מיץ מ־2 לימונים טריים
  • ‭1 1/2‬ כפות דבש
  • 2־3 שיני שום כתושות
  • ‭1/4‬ כפית מלח פלפל גרוס
  • 1 כפית מיורן יבש
  • 1 כף שמן זית

ההכנה

‭.1‬ מביאים סיר עם מים לרתיחה. מוסיפים את מקלות הגזר והבטטה ומבשלים כ-4 דקות, עד שיהיו רכים למחצה, מסננים.

‭.2‬ המשרה: מערבבים בקערה את מיץ הלימון, הדבש, השום, המלח, הפלפל, המיורן ושמן הזית, ושורים בהם את הירקות.

‭.3‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות). משמנים תבנית עם שוליים.

‭.4‬ מניחים את נתחי הדג בתבנית כשהעור כלפי מטה. בעזרת סכין חדה, חוצים כל פילה דג לאורכו, לאורך קו התפר שבמרכז כל דג. מניחים את התל בנית כך שהחלק הרחב פונה אלינו. מניחים על החלק הרחב מקלון גזר, מקלון בטטה ו-‭3-2‬ יחידות של בצל ירוק ומגלגלים לגלילה הדוקה כשהעור כלפי חוץ. מניחים כשצד התפר למטה (כדי שהגלילה לא תיפתח). יוצקים על הדגים את שארית המשרה ואופים ‭15-10‬ דקות, עד שהדג אפוי לגמרי. מגישים חם.

>> עוד מתכונים דיאטטיים