לפי הרפואה הסינית, צבעי הירקות הם בעלי חשיבות גדולה. הכתום מחזק את הטחול והירוק מרגיע את הכבד. שילוב שלהם יתרום להרמוניה גופנית, לשיפור העיכול, לתחושת שובע ולרגיעה (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית)

המרכיבים (4 מנות, 130 קלוריות למנה)

  • 8 גזרים טריים, קלופים ומגוררים בפומפייה גסה
  • 2 כפות חומץ לבן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 4 מלפפונים קטנים בקליפתם

לרוטב

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כף חומץ בן־יין לבן
  • מיץ מ־‭1/2‬ לימון
  • מלח, פלפל גרוס טרי

ההכנה

‭.1‬ שמים את הגזר המגורר בקערה. מוסיפים את החומץ והמלח למים הרותחים, מערבבים ויוצקים על הגזר, משהים כ־2 דקות ומסננים, מצננים.

2. בינתיים, חוצים את המלפפונים לאורכם ואז לרוחבם לפרוסות דקות. שמים בקערה.

‭.3‬ הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיביו. מוסיפים את הגזר המסונן לקערה, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.

>> עוד מתכונים דיאטטיים