כרוב מכיל חומרים צמחיים המכונים תרכובות אינדול וכן חומרים אחרים, הנלחמים בסרטן מסוגים שונים, כולל סרטן השד. חומרים אלו יוצרים מתקפה משולבת על גורמים מסרטנים שונים ומנטרלים אותם. מלבד זאת הוא תורם לגוף גם סיבים תזונתיים ומינרלים כמו סידן, אבץ, מגנזיום וויטמינים מקבוצה ‭,B‬ ויטמין ‭,C‬ ויטמין K וויטמין E (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית ומטפלת ברפואה סינית).

לא להאמין כמה שהמנה הזאת, הדלה בקלוריות, טעימה.

המרכיבים ((6 מנות, 101 קלוריות למנה)

  • 1 כרוב ירוק קטן, או ‭2/3‬ כרוב גדול
  • 2 בצלים, קלופים
  • 2 גזרים בגודל בינוני-קטן, קלופים
  • 2 תפוחים ירוקים מזן גרני-סמית‭,'‬ קלופים
  • 2 כפות שמן
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף מים
  • 1 כף סוכר
  • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון

ההכנה

‭.1‬ חותכים את הכרוב, את הבצלים, את הגזרים ואת התפוחים לרצועות דקות וארוכות.

‭.2‬ מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הכרוב והגזר ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את המלח והפלפל.

‭.3‬ מערבבים בקערית את רסק העגבניות, מיץ הלימון, המים, הסוכר, הקינמון, המלח והפלפל ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם את התפוחים, מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות.

  • וטיפ של הדיאטנית שלנו: אם משתמשים בשקיק ממתיק מלאכותי במקום בכף הסוכר המופיעה במתכון, מתקבלות 6 מנות המכילות 95 קלוריות כל אחת.

>> עוד מתכונים דיאטטיים