יוגורט חשוב מאוד למערכת העיכול: הוא משפר את תפקודה, תורם לספיגת ויטמינים ומינרלים ומחזק את המערכת החיסונית. יוגורט צאן משלב את יתרונות היוגורט עם העיכול הקל יחסית של חלב צאן ולכן מתאים במיוחד למי שסובלים מקושי בעיכול חלב פרה (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

המרכיבים (4 מנות, 125 קלוריות למנה)

  • 3־4 חצילים במשקל כולל של כ־850 גרם
  • מיץ מ־‭1/2‬ לימון

לרוטב היוגורט

  • 300 מ"ל יוגורט ביו עד ‭3%‬ שומן (מומלץ מחלב צאן או עזים)
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • ‭1/2‬ כף נענע קצוצה
  • 2 שיני שום קלופות וכתושות
  • מלח, פלפל
  • מעט סומאק טחון

ההכנה

‭.1‬ שוטפים את החצילים, מייבשים וקולים אותם על להבה נמוכה מכל הצדדים, עד שהם משחירים ומתרככים. לחלופין, אפשר לקלות אותם בתנור המכוון למצב גריל. מעבירים לצלחת הגשה. חוט רצים בסכין חריץ לאורך כל חציל, פותחים בעט דינות כך שייווצר פתח (מעין "כיס") ומטפטפים לתוכו את מיץ הלימון.

‭.2‬ רוטב היוגורט: מערבבים בקערה את היוגורט, הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע, השום והתבלינים. ‭

3. הגשה: יוצקים את היוגורט על בשר החציל ומגישים.

עוד מתכונים דיאטטיים