בניגוד למה שנוטים לחשוב, בשר הטלה לא שמן, ודל יחסית בכולסטרול. לעומת זאת הוא עשיר בברזל ובוויטמין B12, שניהם חשובים לטיפול באנמיה ולמי שסובל מחולשה ועייפות.

המרכיבים (6 מנות/300 קלוריות למנה)

  • 12 צלעות טלה
  • למשרה
  • 6 כפות שמן זית
  • 4 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים
  • 2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (למשל, בזיליקום, טימין, אורגנו, נענע וטרגון)
  • 12 שיני שום, קלופות וכתושות
  • מלח, פלפל שחור

ההכנה

1. שמים בקערה את כל מרכיבי המשרה ומערבבים. מורחים על הצלעות ומאחסנים כשעה במקרר, בכלי אטום.

2. מדליקים את גריל הפחמים ומחממים היטב או מכוונים את התנור למצב גריל וצולים 4-5 דקות בכל צד. מגישים מיד.

>> עוד מתכונים דיאטטיים

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית ומטפלת ברפואה סינית