עינת מזור

השנה החלטנו לפנק אתכם במתכון לעוגת גבינה חגיגית עם לימון שבקלות יכולה להתאים גם לאלו מאיתנו שרגישים לגלוטן. בתיאבון וחג שמח!

החומרים ל־12 פרוסות:

לקלתית:

200 גרם פתי בר (או עוגיות לתה ללא גלוטן)

100 גרם חמאה

¼ כוס סוכר

החומרים למילוי הגבינה:

150 גרם חמאה רכה

¾ כוס סוכר

4 ביצים L בטמפרטורת החדר

3 כפות קמח (או קמח טפיוקה + ½ כפית קסנטאן גם)

מיץ סחוט מ־½ לימון

600 גרם גבינת סימפוניה

5% 2 כפות חלב

2 כפיות תמצית וניל אבקת סוכר, לפיזור על העוגה

קלאסית, חגיגית, נימוחה. עוגת גבינה לשולחן החג (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל־175 מעלות.
2. מרסקים את העוגיות לפירורים (בבלנדר או ידנית). ממסים את החמאה במיקרוגל, מוסיפים לעוגיות יחד עם הסוכר ומערבבים.
3. משטחים את התערובת על גבי בסיס תבנית 24 ס"מ עם תחתית מתפרקת, מהדקים היטב ואופים למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים. מורידים את טמפרטורת התנור ל־165 מעלות.
4. בקערה גדולה מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר, ומוסיפים את הביצים אחת־אחת תוך כדי ערבוב. מערבבים את הקמח עם הקסנטאן גאם ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את מיץ הלימון וגרידת התפוז ומערבבים. בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה עם החלב ותמצית הווניל.
5. מוסיפים את תערובת הגבינה לתערובת הביצים ומערבבים. מעבירים את התערובת מעל הבסיס ואופים למשך כשעה וחצי, עד להזהבה והתייצבות העוגה.
6. מכניסים את העוגה למקרר ל־6 שעות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

טיפ אפייה:
למניעת בקעים על פני העוגה, הניחו לצד העוגה שבתנור תבנית אינגליש קייק עם מים. המים ייצרו אדים בתנור וימנעו את ההתבקעות.

עוד מתכונים ללא גלוטן:

** קאפקייקס שוקולד ותפוחים

** מיני פשטידות בסגנון מקסיקני

** עוגת שיש אמיתית