מרכיבים (ל-2 מנות, 280 קלוריות למנה)

לשקשוקה

  • ‭1 1/2‬ כפות שמן
  • 1 בצל קטן, קלוף וחתוך לחצאי פרוסות
  • 1 פלפל ירוק קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • פרוסות אחדות של פלפל חריף טרי, לפי הטעם
  • ‭4-3‬ שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 5 עגבניות תמר גדולות, חתוכות לקוביות
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • ‭1/2‬ כוס מים
  • 4 ביצים
  • ‭10-6‬ עלי בזיליקום שלמים

להגשה

  • 2 פרוסות לחם קל

ההכנה

‭.1‬ השקשוקה: מחממים את השמן במחבת טפלון, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות, מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים עוד קצת. מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת אך משאירים פתח קטן ומבשלים כך כ-15 דקות, מדי פעם בודקים, מערבבים ואם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים.

2. מסירים את המכסה, יוצרים 4 גומות ברוטב ושוברים לתוך כל גומה ביצה שלמה. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד למידה הרצויה.

‭.3‬ ההגשה: מעטרים בעלי הבזיליקום ומגישים חם, עם פרוסות הלחם הקל.

>> עוד מתכונים בריאים