החומרים ( ל־16 ריבועים גדולים, 125 קלוריות למנה)

  • 3/4 כוס קמח מלא מנופה לעוגות
  • 3/4 כוס קמח רגיל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כף גדושה קינמון טחון
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר חום, דחוס
  • 1/4 כוס שמן
  • 3/4 כוס רסק תפוחים לא מומתק
  • 2 כוסות גזר מגורר דק (כ־4 גזרים)
  • 1/3 כוס שוקולד מריר, קצוץ גס
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, ומרפדים תבנית מרובעת בגודל 24 ס"מ בנייר אפייה.

2. מנפים לקערה את שני סוגי קמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון.

3. בקערה נפרדת, טורפים היטב את הביצים והסוכר. מוסיפים את השמן ורסק התפוחים וטורפים. מוסיפים את הגזר ומערבבים במרית גמישה.

4. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הגזר ומערבבים. מוסיפים את השוקולד והאגוזים. מערבבים ויוצקים לתבנית.

5. אופים 30 דקות, עד שקיסם שמוחדר יוצא עם מעט פירורים לחים (אם יש עליו עדיין עיסה, אופים עוד 5 דקות). מקפידים לא לאפות יותר מדי - הריבועים צריכים להיות לחים ועסיסיים.

6. מצננים לגמרי בתבנית, מעבירים לקרש חיתוך וחותכים לריבועים.

ערכים תזונתיים לריבוע

  • 125 קלוריות
  • 14 גרם פחמימות
  • 3 גרם חלבון
  • 6 גרם שומן

עוד טיפים לחיים בריאים בבלוג סוכריות מנטה