בבצק העוגה הזו אין תוספת ממתיק פרט למתיקות הטבעית של האגסים, הגזר וחמאת השקדים. את השדרוג המתוק מקבל המתכון מהזיגוג בסוף האפייה.

חמאת שקדים היא חמאה שמתקבלת מטחינה וכבישה של שקדים. כיום ניתן לקנות פרט לחמאת בוטנים גם חמאת שקדים, חמאת אגוזי מלך, חמאת קשיו, חמאת פיסטוק ועוד. בכולן אפשר להשתמש כדי לגוון את העוגה. אם אתם לא מוצאים את המוצר או מעדיפים להכין אותו בעצמכם, ניתן לטחון שקדים או את האגוז הרצוי לכם עם מעט שמן אגוזים במעבד מזון, וליצור חמאה איכותית תוצרת בית. את החמאה ניתן לאחסן במקרר כמה חודשים.

>> לכל המתכונים הבריאים

>> לכל המתכונים הדיאטטים

>> למחשבון התזונה הגדול

החומרים (ל-18 מנות)

  • 1.5 ליטר (כ-6 כוסות) מים
  • קורט מלח-ים אטלנטי
  • 1.250 ק"ג גזר מקולף ופרוס גס
  • 6 כפות חמאת שקדים
  • 180 גרם פולנטה
  • 3 אגסים בינוניים, מקולפים, נקיים מגרעינים וחתוכים לשמיניות
  • 5 טיפות תמצית שקדים טבעית, לא חובה
  • 1 כף דבש
  • 25 גרם שקדים מולבנים פרוסים, קלויים

הוראות הכנה

1. מלאו סיר גדול במים עם מלח והרתיחו על להבה גבוהה.

2. הנמיכו ללהבה בינונית ובשלו את הגזרים כ-40 דקות עד שיתרככו מאוד.

3. סננו את הגזרים ותנו להם להתקרר.

4. סדרו את פלחי האגסים במחבת גדולה עם מעט מים ואדו אותם על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שיתרככו מעט.

5. הכניסו את הגזרים המבושלים למעבד מזון ורסקו למחית חלקה. הוסיפו את חמאת השקדים ותמצית השקדים הטבעית וערבבו היטב.

6. העבירו את תערובת הגזר לקערה גדולה והוסיפו בהדרגה את הפולנטה, תוך בחישה מתמדת בכף עץ, למניעת גושים.

7. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

8. רפדו תחתית של תבנית בקוטר 27 ס"מ בנייר אפייה והברישו את שוליה בשמן קנולה.

9. העבירו את תערובת הגזר לתבנית וישרו בעזרת מרית גומי.

10. סדרו מעל בעיגול צפוף את פלחי האגסים ולחצו אותם מעט לתוך העוגה, כך שחציים יהיה משוקע בתערובת הגזר.

11. אפו את העוגה 30 דקות עד ששוליה ייפרדו מהתבנית, הוציאו מהתנור וצננו.

12. בקערה קטנה ערבבו את הדבש עם כף מים רותחים והברישו את פני העוגה.

13. פזרו מעל את השקדים הפרוסים.

ערכים תזונתיים למנה

קלוריות: 105 קק"ל

פחמימות: 21 גרם

חלבון: 2 גרם

שומן: 2 גרם

שומן רווי: 0 גרם

כולסטרול: 140 מ"ג

סיבים תזונתיים: 3 גרם