>> עוד מתכונים דיאטטים

רכיבים (10-8 מנות)

  • 4-5 כרשות עבות (החלק הלבן), פרוסות לעיגולים
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 500 גרם גבינה לבנה 3%, או גבינת ריקוטה
  • 250 גרם גבינת קוטג’ 3%
  • 100 גרם גבינה צהובה 9%
  • 4 ביצים, מופרדות
  • 8 כפות קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות אבקת מרק בצל
  • 2 כפות פירורי לחם

  • כלים: תבנית בקוטר 26 ס”מ, משומנת קלות

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים במחבת עמוקה את הכרשה ואת שמן הזית, מוסיפים מים עד לגובה הכרשה ומוסיפים מעט מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה כ-5 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים. מנמיכים את האש ומטגנים 1-2 דקות נוספות. מעבירים לקערה.

2. מוסיפים לקערה את הגבינות, החלמונים, הקמח, אבקת האפייה, אבקת מרק הבצל, מלח ופלפל. מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב ומקפלים אותם לתערובת.

3. מפזרים בתחתית התבנית את פירורי הלחם. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כשעה עד שהפשטידה מזהיבה.

קלוריות למנה: 180-230

  • מתוך הספר "דיאטה שמחה" מאת אביגיל מייזליק, בהוצאת "מודן"