אין כל סיבה שבדיאטה נאכל גם את הלב: ניתן להפוך כל תבשיל, פשטידה ועוגה לדיאטטית ובריאה יותר, מבלי לאבד את הטעם העשיר של המקבילות המשמינות יותר. מהמרק ועד לבורקס, לפניכם 12 טיפים שיהפכו את הארוחה הדיאטטית הבאה למספקת וטעימה במיוחד.

1. מסמיכים מרק

במקום להשתמש בשמנת על מנת להסמיך מרק, נסו להשתמש בשלוש כפות קורנפלור + 1/2 כוס חלב. למרק ייווצר מרקם סמיך, ממש כאילו המסכתם עם שמנת, ואנחנו נחסוך את הקלוריות ואת השומן הרווי.

2. חוסכים בפחמימות במרק

במקום להשתמש בתפוחי אדמה, הוסיפו חופן עד שניים של עדשים אדומות. בבישול, העדשים הופכות את מרקמן לזה שמקבלים מעמילן תפוחי האדמה. כך גם חסכנו בפחמימות פשוטות, וגם הוספנו סיבים תזונתיים.

3. מחליפים את השמנת בפסטה

במקום להכין פסטה ברוטב שמנת שמכיל כמות עצומה של שומן, הכינו את הפסטה על בסיס חלב 3% שומן בתוספת יוגורט. כך תקבלו מרקם שמנתי ותחסכו בכמות השומן במנה.

4. מבריאים את הפשטידה

ותרו על השימוש בקמח לבן. הקמח הלבן הוא סוכר פשוט ובעל ערך גליקמי גבוה. השתמשו במקומו בקמח שיבולת שועל (ניתן לקנות בכל חנות טבע) או טחנו שיבולת שועל לאבקה, והשתמשו בה כקמח. כמות הסיבים במתכון תעלה פלאים, ותחסכו גם את הסוכרים הפשוטים.

5. חוסכים קלוריות בכל עוגה

החליפו את החמאה בעוגות הבחושות בשמן קנולה. כל 100 גרם חמאה שווים לכוס (250 מ"ל שמן). החיסכון בכמות השומן הרווי לא ניכרת בטעמן העשיר של העוגות הבחושות.

6. חוסכים קלוריות בכל מאפה

החליפו חצי מכמות השמן במתכוני מאפים ברסק תפוחי עץ לא ממותק. רסק תפוחי העץ מתנהג באפיה כמו השומן, והוא נותן אווריריות מעניינת ומיוחדת למאפים אליהם אנו רגילים.

7. מורידים סוכר במאפים

דרך נפלאה להפחית את כמות הסוכר בכל מתכון בשליש הוא לנצל תבלינים כקינמון, אגוז מוסקט או תמצית וניל. כך תחסכו בכמות הסוכרים, ותעשירו את טעמו של המאפה.

8. חוסכים פחמימות במאפים

החליפו מחצית מכמות הקמח הלבן המתכון בקמח מחיטה מלאה. כך עדיין תשמרו על אופי המאפה, תצקו לתוכו יותר סיבים תזונתיים, ותחסכו בפחמימות המאוד פשוטות שיש בקמח לבן.

9. בורקס בלי רגשות אשם

בא לכם בורקס ולא בא לכם על כל הקלוריות והשומן שיש בבצק העלים, או בבצק הפריך? החליפו את בצק העלים במתכון בעלי פילו. עלי הפילו לא מכילים כלל שומן, רק זכרו שעל מנת ליצור את הבורקס המושלם יש לשמנם קלות. עשו זאת על ידי שימוש במרסס שמן בלבד, וכך המתכון הקלאסי יישמר עם פחות מרבע כמות השומן.

10. לכו על צמחוני

נסו להשתמש בטופו או פולי סויה מותססים במקום בבשר. בשר אדום מכיל כמות גבוה של שומן רווי, בעוד שהטופו מכיל כמות גבוה של סידן וסיבים תזונתיים.

11. ואם כבר בשר...

נסו להחליף מחצית מכמות הבשר או העוף במנות הלזניה או הפשטידות באחד מהירקות הבאים: כרובית, ברוקולי או גזר. כך תחסכו מעצמכם את השומן הרווי מהבשרים, ותוסיפו במקומו ויטמינים, מינראלים, וסיבים תזונתיים למנה.

12. אוכלים חלבון אחר

לצמחונים, שיטה זו מומלצת במיוחד: החליפו מחצית מכמות האורז בקטניות. אלה מכילות כמויות גבוהות של סיבים תזונתיים. בנוסף, שימוש בקטניות ודגנים ביחד יוצרים חלבון מלא. כך שאם אתם נמנעים מאכילת בשר, זו אחת מהדרכים המומלצות לצרוך חלבון מלא.