הערבים הקרים נוצרו בשביל אוכל מנחם כמו לזניה. הלזניה הקלאסית, זו הכוללת בשר, אינה מתאימה לדיאטה, אך בת דודתה הצמחונית משתלבת היטב - אם אוכלים ממנה במידה כמובן. הלזניה שלפניכם דלה בשומן (אין בשר ואין גבינה), מתאימה לצמחונים, ואם תחליפו את החלב במתכון בחלב סויה - תעבוד גם לצד מנה בשרית אצל השומרים כשרות.

שימו לב: למי שמעדיף את זה ככה, או פשוט לא יכול לחשוב על לזניה ללא גבינה, מוזמן לגרד 50 גרם גבינה צהובה (5%) לכל כמות הלזניה. מבחינה קלורית, זו תוספת זניחה יחסית.

מרכיבים להכנת הלזניה (ל-6 מנות)

  • קופסת עלי לזניה, מוכנים לאפיה
  • 1 כוס פטריות שיטאקי
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 כף שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 1.5 קופסאות של פטריות שמפיניון טריות
  • 1/2 כוס יין אדום פשוט
  • מלח ופלפל
  • חופן עלי בזיליקום טריים

מרכיבים להכנת רוטב הבשמל

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • 2 כפות קמח לבן (אם אתם אוהבים רוטב "גבשושי" יותר, ניתן להשתמש בקמח מלא)
  • 2 כוסות חלב
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

1. משרים את פטריות השיטאקי היבשות במים רותחים למשך כ-30 דקות. לאחר מכן מסננים את המים, שומרים ככוס וחצי מהנוזל בצד, ומייבשים היטב. חותכים את הפטריות לרצועות שוות.

2. בינתיים מאדים את הבצל במחבת ומוסיפים את השמן. מערבבים היטב במשך כ-5 דקות, מוסיפים את השום וממשיכים לערבב. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לערבב עד שהפטריות מתרככות ומתחילות להזיע. מוסיפים את היין, ומבשלים עד שהרוטב יצטמצם לכחצי מהכמות, כרבע שעה. מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

הכנת רוטב הבשמל:

1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצלים ומבשלים עד שהבצלים הופכים שקופים.

2. מערבבים פנימה את הקמח (יש לערבב היטב עד להיווצרות מרקם חלק). שימו לב שהמסה לא הופכת חומה.

3. שופכים פנימה את החלב ואת כוס וחצי נוזל הפטריות ששמרנו בצד, וממשיכים לערבב עד שהתערובת נהיית סמיכה. מנמיכים לאש קטנה, ונותנים לתערובת הסמיכה להתבשל למשך רבע שעה, כאשר ממשיכים לערבב אותה מדי פעם. מתבלים במלח ופלפל.

4. מוסיפים את רוטב הבשמל החם אל הפטריות, ומערבבים היטב.

הרכבת הלזניה:

1. בתבנית מלבנית (35*25), מניחים שכבה של עלי לזניה על תבנית משומנת קלות בשמן קנולה, ומכסים בשכבה של הרוטב. מניחים מעל עוד שכבה של עלים ורוטב, וחוזרים על התהליך. אמורות לצאת שלוש שכבות. את התבנית יש לכסות בנייר כסף, כאשר הצד המבריק פונה אל הלזניה.

2. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך חצי שעה.

3. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האלומיניום, ואופים למשך עוד 5-10 דקות.

ערכים תזונתיים (למנה)

אנרגיה: 390 קלוריות בלי הגבינה הצהובה, 440 עם הגבינה הצהובה.

חלבון: 19 גרם.

פחמימות: 45 גרם.

שומן: 13 גרם.

סיבים תזונתיים: 4 גרם.

>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם