ילדים לנצח יהיו ילדים. לכן, מה שהם בדרך כלל אוהבים לאכול, או נוטים אליו, הוא ג'אנק פוד. תשאלו כל דיאטנית או מומחה לתזונה והם יגידו לכם שכל העניין בכלל אבולוציוני, שומן מספק המון אנרגיה (קלוריות) כך שעוד מראשית הימים, הבחירה המועדפת עלינו היא שומן.

עוד כתבה שילדים יאהבו לאכול:

עשר של ארוחה: כך תפתחו יום בריא לילדים

כולנו רוצים שהילדים שלנו יאכלו ויהנו מהאוכל שאנחנו מגישים להם, אך יותר מכך – אנחנו רוצים שיהיו מלאי אנרגיה, בריאים ומאושרים. בניסיון להילחם במגפת ההשמנה, הציג הממשל בתחילת יוני השנה הנחיות חדשות לצריכת מזון, שמחליפות את פירמידת המזון האחרונה, שהוצאה לאור ב-1995. את פירמידת המזון מחליפה "הצלחת שלי" (My Plate"), שאמורה להתוות לאוכלוסיה הנחיות, פשוטות ליישום אורח חיים בריא יותר. לפניכם כמה דרכים לשפר את המתכונים הסטנדרטים והאהובים, משניצל דרך צ'יפס ועד פיצה , כך שכל ילד יהנה מטעם נפלא, מרקם נעים, פחות שומן, ויותר סיבים בריאותיים וחלבון בריא החיוני לגדילה.

שניצל בתנור

את השניצל הרגיל, נהוג לטגן עם הרבה מאוד שמן.

מה עושים עם אחד המאכלים הפופולריים ביותר? במקום לטגן - פשוט לאפות בתנור. כך אנו מפחיתים את כמות השומן למינימום, מבלי לפגוע בפריכותו או במרקם העסיסי של השניצל.

איך עושים את זה?

1. לוקחים את חזה העוף ומורחים במעט שמן.

2. טובלים את החזה המשומן בפירורי לחם מתובלים, כך שהחזה יהיה מצופה היטב בפרורי הלחם.

3. מניחים על מגש מצופה בנייר פרגמנט, ומכניסים לתנור שחומם לחום גבוה בינוני מראש, למשך15-20 דקות, או עד שהשניצל מזהיב.

המבורגר קצת אחר

לפי המתכון הקלאסי של המסעדות, כל המבורגר מכיל 50% שומן נקי, ובגלל זה הוא כל כך טעים לנו ולילדים. בנוסף לכך, במסעדות או ברשתות המהיר מכינים את ההמבורגרים בלחמניות מקמח לבן, הרבה רטבים, על בסיס שמן ועם מעט מאוד ירקות.

איך עושים את זה אחרת?

1. אפשר להחליף חצי מכמות הבשר (כמובן שעדיף בשר טחון רזה) בקטניות מבושלות ומרוסקות או בכרובית וגזר מרוסקים, ולא להוסיף שומן.

2. החליפו את הלחמניות הקלאסיות מקמח לבן בלחמניות מקמח מלא (יש גם לחמניות המבורגר מקמח מלא). הוסיפו ללחמניה הרבה ירקות חיים והחליפו את הרטבים ברטבים יותר בריאים כמו ממרח עגבניות מיובשות וטפנאד.

צ'יפס - מינוס השמן

חתיכות הצ'יפס התמימות למראה מטוגנות, כידוע, בשמן עמוק. החלופה הטבעית, גם פה, היא לאפות את הצ'יפס בתנור. רעיון נוסף הוא לעשות צ'יפס בשני צבעים: את אותו רעיון מיישמים על תפוחי אדמה ובטטות. שימו לב, זמני האפייה של תפוחי האדמה והבטטות שונה, ולכן יש להקפיד להכין כל אחד בנפרד.

איך עושים את זה?

1. חיתכו את תפוחי האדמה חותכים לפלחים, ומשחו אותם במעט שמן קנולה ותבלו במעט מלח.

2. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום גבוה, עד להזהבה.

לא חייבים לוותר על הצ'יפס (צילום: Thinkstock)
לא חייבים לוותר על הצ'יפס (צילום: Thinkstock)

פיצה ביתית אמיתית

כשאנחנו יוצאים לאכול פיצה עם הילדים, אנו בדרך כלל מקבלים פיצה עם גבינת מוצרלה 33% שומן במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב, מקבלים פיצה עם חיקוי גבינה, העשויה מחלבוני סויה ושאריות מי גבינה.

איך עושים את זה אחרת?

1. הכינו פיצה מבצק ביתי, או לחילופין פיצה על בסיס מוכן. בסיס מוכן יכול להיות חצי פיתה או אפילו פיתה עירקית.

2. הכינו רסק עגבניות נכין מעגבניות טריות ואיכותיות.

3. החליפו את גבינה המוצרלה המסורתית בגבינה צהובה 9% שומן.

פירה עשיר בסיבים

הפירה הקלאסי מכיל חמאה וחלב, ובמקומות מסוימים אפילו מכניסים לתוכו שמנת על מנת להעשיר את הטעם. אין ילד שלא אוהב פירה, אבל למה להאכיל את ילדינו בכל השומן הרווי הזה? אפשר גם אחרת, מבלי לאבד את המרקם והטעם האהוב.

איך עושים את זה?

1. העשירו את הפירה בסיבים תזונתיים, והחליפו 1/3 מכמות תפוחי האדמה בכרובית.

2. החליפו את החמאה בשמן זית, כך שבמקום להעשיר את הפירה עם שומן רווי, תעשירו אותו בשומן חד, ורב בלתי רווי.

קציצות מטוגנות - אבל בריאות

הקציצות דלות יותר בשומן משאר המאכלים המוזכרים כאן, אך יש לזכור שכל מזון אשר עובר טיגון סופג אליו שמן. כלומר, גם אם הכנו את הקציצות מבשר איכותי, הן עדיין ספוגות בכמות גבוה יחסית של שמן.

איך עושים את זה אחרת?

1. ניתן להוסיף לעיסת הקציצות מחית גזר או כרובית, ובכך להגביר את הכמות של הירקות בארוחה.

2. בנוסף, מרחו את הקציצות בשכבה דקיקה של שמן קנולה ואפו אותן. כך, גם תעשירו את הקציצות בסיבים תזונתיים, התורמים לבריאות, וגם תחסכו כמות גדולה מאוד של שומן במנה.

3. אפשר גם להכין את אותן הקציצות ברוטב אדום. ואז גם מרוויחים כמות גדולה של ליקופן שהוא נוגד חימצון.

עוגת שוקולד קלאסית

כמעט בכל מתכוני עוגות השוקולד יש להשתמש בכמות גדולה של שמנת וחמאה. אלה מוצרים המכילים כמויות גבוהות מאוד של שומן רווי שמומלץ להימנע ממנו. אז למה לנו לתת לילדנו כמויות כה גדולות של שומן רווי, בנוסך לכל הסוכר שיש בעוגה גם כך?

איך עושים את זה אחרת?

1. ניתן לחליף חצי מכמות השמנת במתכון בחלב 3% שומן.

2. החליפו את החמאה בשמן קנולה.

3. המירו כל 200 גרם של חמאה בכוס שמן קנולה. הילדים לא ישימו לב, ואנחנו נחסוך את כל השומן הרווי המזיק.

>>בלעדי ברשת: מחשבוני תזונה וכושר לילדים

>> עשר של ארוחה: רעיונות לארוחות בוקר בריאות

>> משדרגים את הכריכים לבית הספר

>> המזונות שמשפרים ציונים