המרכיבים (כ־14 יחידות, 50 קלוריות ליחידה)
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 3%
- 2 כפיות סוכר
- 1/2 כוס + 2 כפות (85 גרם) קמח תופח
- מעט מלח
ההכנה
.1 מחממים את התנור 170-ל מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו (אפשר להשתמש גם בתבנית שקעים).
.2 שמים בקערה את הביצים, תמצית הווניל והגבינה, ומערבבים במטרפה לבלילה אחידה. מוסיפים את הסוכר, הקמח התופח והמלח ומערבבים בעדינות, רק עד להטמעתם בתערובת.
.3 בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים בתבנית תלוליות מהתערובת. אופים 20-15 דקות, עד להשחמה.
- סיון פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב