פשטידת כרובית יכולה להיות בסיס נהדר לארוחה קלה או לפיקניק, מאחר וריבועי פשטידה קלים לנשיאה וטעימים מאוד גם כשהם קרים.
עוד במדור הבראת מתכוניםמה מחזיק את הפשטידה? רויאל (קרם) של טופו ושמן זית. טופו הוא חומר גלם נהדר - בכוחו לייצב פשטידה שלמה בלי להשתלט על הטעם העדין של הכרובית, הוא עתיר בחלבון ודל בשומן, איננו מכיל גלוטן (ועל כן גם כשר לפסח) וקל למצוא אותו היום בכל רשת שיווק.
כאשר טוחנים טופו עם נוזל כלשהו (מים, חלב צמחי וכד'), שמן זית וקמח עדשים כתומות נוצר קרם חלק שמתייצב יפה באפייה. ניתן לרכוש קמח עדשים כתומות, אבל יותר טעים ונגיש לטחון לבד (במטחנת תבלינים קטנה או כמות גדולה יותר בבלנדר או מעבד מזון חזקים). אפשר להמיר את קמח העדשים בקמח חומוס, אבל לטעמי זה פחות טעים. לקמח החומוס טעמי לוואי מרירים ומרקם מעט כבד מדי לפשטידות.
אפשר להחליף את הכרובית בירקות אחרים או להכין מיקס ירקות מעניין: תפוחי אדמה וכרובית הם שילוב מנצח. ניתן לנקד את הפשטידה הצבעים, ולהוסיף גם אפונה או קוביות גזר מאודות. מאחר ומדובר במתכון ללא גלוטן וללא דגנים כלל, מומלץ להשתמש בירקות שאינם עתירי נוזלים (פטריות, קישואים, תרד וכד').
ניתן להפחית את כמות שמן הזית משליש כוס שמן ל-5 כפות, אבל זכרו שאין כאן ביצים ואין כאן מוצרי חלב, כך שבכל מנה יש רק 2 כפיות שמן זית וזו כמות סבירה לארוחה.
רוצים לחתוך את הפשטידה יפה ולא לשרוט את התבנית? אחזו בחוזקה את שולי נייר האפייה ושלפו את הפשטידה מהתבנית, הניחו על קרש חיתוך, חתכו עם סכין חדה והחזירו את הפשטידה החתוכה לתבנית.
פשטידת כרובית טבעונית
(תבנית בגודל 20/30 ס"מ)
- 1 כרובית בינונית
- 1 חבילה (300 גרם) טופו
- 4 כפות גדושות קמח עדשים כתומות
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה ללא סוכר
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
- 1 כפית מלח
- מעט אגוז מוסקט טחון טרי
- 1/2כפית שום גבישי
ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את הכרובית בסיר אידוי מעל מים רותחים. מכסים ומאדים 15-12 דקות, עד שהסכין ננעצת בכרובית בקלות, ללא התנגדות (אם אין סיר אידוי, אפשר להניח את הכרובית על הגזע שלה בסיר רגיל, להוסיף 3-2 ס"מ מים, לכסות ולאדות באותו אופן).
3. מעבירים את הכרובית לקערה, נפטרים מהגזע הסיבי ומפוררים עם כף וסכין.
4. טוחנים את שאר המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון. מערבבים עם פרחי הכרובית ומעבירים לתבנית.
5 אופים 35 דקות. מגישים חם או קר.