פטריות צלויות ובצל פריך על סלט ירוק זה טעים מאוד, אבל למי יש זמן וכוח לעבוד? בשביל זה יש שני פטנטים: טוסטר הלחיצה והמיקרוגל, שבו אפשר להכין במהירות בצל פריך ללא שמן. הסלט מתובל במיונז טבעוני דל יחסית בשומן, שמכינים ברגע. חייבים להשתמש בחלב סויה, כי רק הוא מכיל לציטין - חומר הקושר בין שמן למים.
עוד במדור הבראת מתכוניםהמרכיבים 2-1) מנות)
לסלט
- 2 פטריות פורטובלו גדולות וטריות
- 2 כפיות רוטב סויה
- 1 כפית חומץ בלסמי
- 1 כפית שמן זית
- 1 בצל בינוני קלוף
- מעט מלח
- עלים ירוקים לסלט
- גרעיני רימון, אגוזי מלך, שבבי שקדים (אחד מהם או כולם)
- 1 כפית מיונז שום (מתכון מצורף בהמשך)
למיונז
- 1/4 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
- 1/4 כוס שמן ללא טעם (כמו שמן זרעי ענבים)
- 1/2 כפית חרדל חלק
- 1 כפית מיץ לימון או חומץ
- 1 שן שום קורט מלח
ההכנה
.1 המיונז: שמים את כל המרכיבים בכלי עמוק וצר, ומעבדים בבלנדר מוט עד לקבלת מיונז סמיך ואחיד. אם הוא לא סמיך מספיק, מוסיפים 2-1 כפות שמן ומעבדים. שומרים במקרר עד שבוע.
.2 הסלט: מסירים את הרגליים מהפטריות. מערבבים בקערה רחבה את הסויה והבלסמי ומוסיפים את הפטריות. הופכים אותן כדי שיצופו היטב במשרה מבפנים ומבחוץ, ומשהים 5-כ דקות.
.3 חותכים את הבצל לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ ומפרקים אותן לטבעות. גוזרים נייר אפייה לעיגול המכסה את מגש הזכוכית של המיקרוגל ומניחים עליו את הבצל בשכבה אחידה. מברישים במרינדה של הפטריות וממליחים. מחממים במיקרוגל 7-5 דקות (כדאי לבדוק באמצע ואולי גם לערבב מעט,( עד שהבצל הופך פריך.
.4 מוציאים את הפטריות מהמרינדה ומניחים בטוסטר לחיצה - אבל לא כדאי ללחוץ, כדי לא לשבור את הפטריות. צולים 5-כ דקות ומוציאים.
.5 מניחים את הפטריות על תערובת העלים ומפזרים את הרימון, האגוזים או השקדים. מוסיפים את פרוסות הבצל ומתבלים במעט מיונז שום.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא