המרכיבים (8 מנות)

  • 1/2 קילו עדשים שחורות
  • 1 בצל סגול
  • 1 גזר
  • 200 גרם שמנת טופו
  • 2 שיני שום כתושות
  • כוס פירורי לחם יפניים (פנקו)
  • 1/2 כוס פנקו – לציפוי הקציצות
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל

לרוטב

  • 1 שורש ג'ינג'ר
  • 6 שיני שום
  • 1 בצל לבן גדול
  • 2 כפות אבקת קארי צהוב
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 2 גזרים
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי
  • כוס עגבניות שרי

ההכנה

1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

2. מגררים גס את הבצל ואת הגזר בפומפייה. מבשלים את העדשים לריכוך (בערך רבע שעה על אש גבוהה), ומקררים אותן.

3. מערבבים יחד עם כל שאר המצרכים, לשים עד שמתקבלת עיסה אחידה ויוצרים קציצות בגודל הרצוי.

4. מצפים כל קציצה במעט פנקו, מסדרים על תבנית ואופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש.

5. הרוטב: קולפים וחותכים את הירקות (למעט עגבניות השרי), מקפיצים במעט שמן, מוסיפים את אבקת הקארי ולאחר 2 דקות מוסיפים את חלב הקוקוס.

6. מבשלים על אש נמוכה למשך רבע שעה. מוסיפים את העגבניות לבישול כ-5 דקות נוספות.

7. יוצקים על צלחת ומסדרים את הקציצות מעל לתערובת (ניתן להגיש על מצע אורז).

  • המתכון באדיבות שי כהן, סו שף גן האירועים "וילה סוקה" במושב בני ציון, המציע אירועים עם תפריט טבעוני