החורף כבר ממש כאן, ואין כמו מאפין להתחיל את הבוקר בצורה מזינה ובריאה. מנות המאפין שלפניכם מתאימות גם לבראנצ' חגיגי, או סתם כך לשמור במקפיא ולהפשיר בעת הצורך לצריכה אישית. המאפין אינו מכיל סוכר כי אם סירופ מולסה, שהוא דל יותר בקלוריות, ועשיר יותר ברכיבים תזונתיים מאשר הסוכר הלבן.
מרכיבים (ל-12 מנות של מאפין)
- 1 כוס קמח שיבולת שועל
- 1 כוס קמח מלא
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/3 כוס קמח תירס
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 2 כפות סירופ מולסה
- 1.5 כוסות לבן
הוראות הכנה
1. ערבבו את כל החומרים היבשים בקערה גדולה.
2. בקערה נפרדת ערבבו את כל החומרים הרטובים. אל הקערה עם החומרים הרטובים הוסיפו את תכולת הקערה עם הרכיבים היבשים, בתנועות קיפול (זה בסדר אם יש מעט גושים).
3. יש להעביר את התערובת לתבנית שקעים משומנת. יש למלא את השקעים עד לקצה השקע כמעט.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דקות או עד להזהבה.
ערכים תזונתיים (למאפין)
אנרגיה: 150 קלוריות.
פחמימות: 21 גרם.
חלבונים :5 גרם.
שומן: 5 גרם.
סיבים תזונתיים: 2 גרם.
>> מחשבון תזונה: חשבו כמה קלוריות בדיוק יש בארוחה שלכם