מנסף - אורז עם בשר / דורית מנו-טל אור
מתכון פשוט אך מופלא בטעמו. אפשר להכין אותו גם ללא הטלה, ולהסתפק בבשר הטחון.
מרכיבים
8 מנות
- 1 ק"ג בשר טלה עם עצמות
- שמן זית לטיגון
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט, 1/4 כפית כמון, 2 עלי דפנה, מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 כוסות אורז
- 3 כוסות מנוזלי בישול הטלה
- 2 כוסות מים
- 2 כפיות כורכום
- 1 בצל
- 1 ק"ג בשר טחון
- 2 כפיות שום כתוש
- 1/2 כוס צנוברים
אופן ההכנה
- הטלה: מחממים שמן בסיר עם תחתית עבה, וצורבים את בשר הטלה מכל הצדדים במשך כמה דקות. מוסיפים לסיר את הגזר, התבלינים ומים עד לגובה 3/4 מהמצרכים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהבשר מתרכך. מסירים מהכיריים ושומרים בצד.
- האורז: מטגנים את האורז בשמן דקה-שתיים. מוסיפים את המים, נוזלי הבישול, הכורכום ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 40-30 דקות, עד שהאורז מוכן. מרימים את המכסה, מכסים את הסיר במגבת ומחזירים את המכסה (המגבת תספח את הנוזלים המיותרים והאורז ייצא "אחד-אחד"). משאירים לחצי שעה.
- הבשר הטחון: מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, השום מלח ופלפל. מטגנים עד שהבשר משחים, תוך ערבוב והפרדת הפירורים עם מזלג.
- מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית, וקולים בה את הצנוברים עד שהם משחימים.
- ההגשה: שמים את האורז בקערה רחבה, ומפזרים עליו את בשר הטלה, הבשר הטחון והצנוברים.
עוד מתכונים של דורית מנו-טל אור - בבלוג שלה,Sweet Dooly
עוף בתנור על מצע חיטה וגזר / חיה אילונה דר
אני אוהבת מאוד את מה שקורה לחיטה באפייה: היא תופחת, מתפקעת וסופגת את הרוטב. העוף, מצדו, מקבל ציפוי שזוף ומבריק בזכות תערובת הדבש שבה הוא נמשח.
מרכיבים
4 מנות
- 400 גרם (2 כוסות גדושות) חיטה
- 1 בטטה בינונית
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 1 בצל בינוני
- 2 גזרים
- 8 שיני שום
- 4 כרעי עוף מפורקות
- 4 כפות דבש
- 4 כפות שמן
- עלים מ-2 גבעולי רוזמרין
- 1/2 כפית כורכום
- קורט פלפל שחור טחון
- קורט מלח
אופן ההכנה
- משרים את החיטה במשך שעה במים רותחים. מסננים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- פורסים את הבטטה, תפוח האדמה והבצל ומרפדים בהם תבנית.
- קולפים את הגזרים ומגררים אותם. מערבבים עם החיטה והשום, ומניחים בתבנית על הירקות החתוכים. מסדרים מעל את חלקי העוף.
- מערבבים את הדבש עם השמן, הרוזמרין, התבלינים ו-2 כוסות מים, ויוצקים על העוף והחיטה.
- מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה וחצי. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 20 דקות נוספות, עד שהעוף מזהיב.
- עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, יופי במטבח
עוף בסילאן עם שזיפים, בטטות ובצלי שאלוט / אפרת סיאצ'י
מרכיבים
6-4 מנות
- 8-10 שוקי או ירכי עוף
- 8-6 בצלי שאלוט
- 10 שזיפים מגולענים
- 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 5 כפות סילאן
- 1 שן שום כתושה
- קורט קינמון
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
- שמים בקערה את העוף, בצלי השאלוט, השזיפים והבטטה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית וצולים במשך כשעה וחצי.
עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר שלה, מתכונים ב-10 דקות