חלת דבש פריכה בציפוי שוקולד / אורלי חרמש

ממתק מיוחד וממכר שמכינים בזמן קצר - בלי מיקסר ובלי להדליק תנור. הטריק פשוט: לאחר שמכינים קרמל דבש מוסיפים לו אבקת סודה לשתייה, שגורמת לו לתסוס ולהתמלא בבועות לפני שהוא מתקשה. נשאר רק לצפות את קצף הקרמל הפריך בשוקולד ובקקאו ולהחביא במקום נידח במקרר, כדי שלא ייחטף מיד.

התבססתי על מתכון של נייג'לה לוסון, ששיניתי קצת והוספתי לו את הציפוי.

מרכיבים
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) דבש (אפשר להשתמש גם בסירופ תירס או בגלוקוזה)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • אפשרות: מעט מלח גס

לציפוי
  • אבקת קקאו
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 300 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה
  1. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  2. שמים בסיר בינוני את הסוכר, המים והדבש (או סירופ תירס או גלוקוזה). מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שמתקבל קרמל זהוב בהיר.
  3. מכבים את האש, מוסיפים לסיר את הסודה לשתייה ומערבבים היטב - הקרמל יתמלא בועות קטנות, יתפח ויסמיך (זהירות, הוא רותח!) יוצקים את הקרמל על נייר האפייה המשומן, ואם רוצים מפזרים עליו מעט מלח גס.
  4. מניחים לקרמל להתקרר במשך כ-10 דקות (אל תתפתו לגעת בו - הוא חם מאוד).
  5. בינתיים מרפדים בנייר אפייה תבנית נוספת (או מגש) וזורים עליה בנדיבות אבקת קקאו.
  6. מכינים את הציפוי: מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה. מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד הקצוץ וממתינים כדקה. מערבבים היטב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם אחיד.
  7. לאחר שקרמל הדבש התקרר לגמרי שוברים אותו בידיים לחתיכות קטנות. טובלים כל חתיכה בקרם השוקולד ומניחים על הקקאו. מצננים כשעתיים במקרר.
  8. מפזרים על חתיכות הקרמל המצופות עוד קקאו ומערבבים, כדי שיצופו היטב. שומרים בכלי אטום במקרר (אם נשארו לכם שברים קטנים של קרמל, אפשר לפזר אותם על גלידה).

  • עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג שלה,Brown Sugar

עוגיות השטרודל של סבתא / ילנה ויינברג

אין אצלנו חגיגה בלי עוגיות השטרודל של סבתא. לכל אירוע משפחתי היא מגיעה עם קופסה ענקית שמדיפה ריח של קינמון וריבה, ריח של אהבה מתוקה שלא מוצאים בשום מקום אחר. גם בביקורינו אצלה אנחנו יודעים לצפות לטקס שליפת ה-קופסה מהארון וחלוקת השלל בין הבאים.

מרכיבים

4 גלילות

  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 800 גרם (3/4 5 כוסות) קמח לבן רגיל
  • 1 לימון בינוני
  • 2 כפות קינמון
  • 600 גרם (2 כוסות) ריבת תותים חלקה
  • 400 גרם אגוזי פקאן ו/או אגוזי מלך קצוצים
  • לציפוי המאפים: חמאה מומסת, 4 כפות סוכר מעורבבות עם כף קינמון

אופן ההכנה
  1. שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את הביצים, השמנת, הסוכר, החמאה והקמח. מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ללילה.
  2. פורסים את הלימון ומוציאים ממנו את הגרעינים. שמים אותו בבלנדר עם הקינמון (לא מסירים את הקליפה) וטוחנים.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן דק ככל האפשר.
  5. מורחים את הבצק בשכבה אחידה של ריבה (משאירים שוליים של 2 ס"מ ללא ריבה) ומפזרים מעל מתערובת הלימון ומהאגוזים. מגלגלים לגלילה לא הדוקה מדי וסוגרים היטב את הקצוות. מניחים בתבנית.
  6. יוצרים באותו אופן גלילות משאר חלקי הבצק.
  7. מברישים את הגלילות בחמאה מומסת ומפזרים עליהן תערובת של סוכר וקינמון.
  8. אופים כ-30 דקות, עד שהגלילות מזהיבות.

  • עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה,Simply Gourmet

עוגיות חמאה שוקולדיות מ-5 מרכיבים / אולגה טוכשר

העוגיות החמודות האלה הן סופר-פריכות וסופר-פשוטות להכנה, עם חמישה מרכיבים בלבד (טוב, שישה, אם תקשטו אותן כמוני בסוכריות צבעוניות).

אני בחרתי לזלף אותן, אבל אפשר להקנות להן צורות מגניבות גם באמצעות מזלג ביתי מצוי. בחיי, לכתוב על אופן הכנתן לוקח יותר זמן מאשר להכין אותן.

מרכיבים

כ-20 עוגיות

  • 115 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
  • 125 גרם (1 כוס פחות כף וחצי) קמח
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 50 גרם שוקולד מריר או 50 גרם שוקולד לבן
  • אפשרות: סוכריות צבעוניות לקישוט

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערה גדולה ומקציפים במשך כדקה. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים בכף עד שמתקבל בצק סמיך.
  3. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים בתבנית, במרווחים גדולים, פסים באורך כ-10 ס"מ.
  4. אופים 15-12 דקות, עד שהעוגיות משחימות (היזהרו שלא לשרוף אותן).
  5. מוציאים מהתנור, ממתינים כמה דקות ומעבירים לצינון מלא על רשת.
  6. ממיסים השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול.
  7. טובלים כל עוגייה משני צדדיה בשוקולד המומס ומניחים עם נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה (אם רוצים, זורים על השוקולד סוכריות צבעוניות כשהוא עדיין נוזלי).
  8. שומרים בכלי אטום (בקיץ רצוי לשים את הכלי במקרר).

עוגיות שיבולת שועל עם טחינה / דורית מנו-טל אור

עוגיות בריאות שמכינים בקלי קלות: זורקים את המכריבים לקערה, מערבבים בצ'יק צ'ק – ושולחים לתנור.

מרכיבים

כ-25 עוגיות

  • 2 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל עבה
  • 1/2 כוס (130 גרם) טחינה גולמית
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • אפשרות: שוקולד צ'יפס או חמוציות

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את הביצים, הסוכר, החמאה וסוכר הווניל, ומערבבים עם כף או עם מיקסר עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. מוסיפים בזה אחר זה, תוך ערבוב, את שיבולת השועל, הטחינה והקמח. מערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ומעט רכה. אם רוצים, מוסיפים לעיסה שוקולד צ'יפס או חמוציות, ומערבבים קלות.
  4. מרטיבים את הידיים. נוטלים עם כף מעט מהעיסה ומגלגלים בידיים לכדור. משטחים מעט ומניחים בתבנית. יוצקים כך עוגיות נוספות, ומקפידים שיהיה ביניהן רווח.
  5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

  • עוד מתכונים של דורית מנו-טל אור - בבלוג שלה,Sweet Dooly