טבעות בצל בתנור יכולות להיות לא פחות פריכות מאחיותיהן המטוגנות - הסוד הוא להחליף חלק מפירורי הלחם בקורנפלקס (הצהוב הרגיל). אבל זה לא הכל: כדי להפוך את הטבעות לפריכות במיוחד חשוב גם להשתמש בנייר אפייה משומן קלות בשמן זית - ואת התוצאה תרגישו בקראנץ' שבכל ביס.

אני תיבלתי את הבלילה בפפריקה מעושנת, אבל בהחלט אפשר להשתמש בפפריקה רגילה. אם אתם נמנעים מגלוטן החליפו את פירורי הלחם בקמח תירס או בעוד קורנפלקס.

  • עוד מתכונים מצוינים של מיכל שמיר - בבלוג שלה, "מיכל אופה עוגה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

  • 1 בצל אחד גדול מאוד, קלוף
  • 2 כוסות קורנפלקס
  • 1 כוס פירורי לחם (רצוי פירורי גריסיני)
  • 1 ביצה גדולה
  • 3/4 גביע (150 מ"ל) יוגורט
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח רגיל
  • 1/4 כפית פפריקה מעושנת או מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. טוחנים את הקורנפלקס במעבד מזון עד לקבלת פירורים. אם אין לכם מעבד מזון, אפשר לשים את הקורנפלקס בשקית סגורה ולחבוט בה עם מערוך או פטיש שניצלים. מערבבים את פירורי הקורנפלקס עם פירורי הלחם.
  2. מחממים את התנור ל-230 מעלות.
  3. חותכים את הבצל לרוחבו לפרוסות עבות (1 עד 1.5 ס"מ) ומפרידים בזהירות לטבעות. מערבבים בקערה את היוגורט, הביצה, הקמח, הפפריקה, הפלפל והמלח.
  4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בשמן הזית.
  5. שמים את פירורי הלחם ואת הבלילה ב-2 מגשים או קערות רחבות. טובלים כל טבעת בצל בבלילה ואז בפירורים, ממש כמו שמכינים שניצל, ומניחים בתבנית.
  6. אופים 20-15 דקות, עד שטבעות הבצל זהובות ויפות. מגישים לצד שמנת חמוצה עם טבסקו ולימון.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק