אין הרבה דברים טעימים כמו תפוחי אדמה בתנור. כאן פירורי הגבינה המלוחה מתפקדים כמו גבישי מלח שמפזרים על צ'יפס, אלא שבנוסף למליחות הם מוסיפים מרקם עדין ונימוח. כל כך פשוט וכל כך טעים!

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין, באדיבות מחלבות "גד".

מרכיבים

6-4 מנות

  • ‏1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים חצויים (או גדולים חתוכים לרבעים)
  • ‏1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • ‏1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 3-2 שיני שום כתושות
  • עלי רוזמרין מ-3 גבעולים
  • מעט מלח (קחו בחשבון שיש מלח גם בגבינה)
  • פלפל שחור טחון

להגשה

  • ‏100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • חופן נענע קצוצה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  2. ‏מערבבים את כל המרכיבים, למעט הגבינה והנענע, ומשטחים בשכבה אחידה בתבנית אפייה.
  3. ‏אופים כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים ורכים.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים על תפוחי האדמה את הגבינה הבולגרית ומחזירים לתנור ל-5 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
  5. ‏מפזרים מעל נענע ומגישים מיד.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק