מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

  • 3 חצילים בינוניים
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 100 גרם גבינת דנה בלו (או כל גבינה כחולה אחרת) מפוררת, ועוד קצת לקישוט
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 (200 גרם) גביע שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • שמן זית לשימון התבנית
  • 3 עגבניות

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. קולים את החצילים כ-40 דקות, עד שקליפתם שרופה ותוכנם רך. מוציאים, יוצרים חתך בתחתית החצילים ומניחים במסננת עד שהם מתקררים, להגרת נוזלים.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית.
  3. מגרדים את תוכן החצילים בכף, קוצצים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הגבינות, השמנת, הביצים, מלח ופלפל, ומערבבים. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.
  4. פורסים את העגבניות דק. מסדרים אותן על הבלילה, מתבלים בפלפל שחור ומפזרים מעל פירורי גבינה כחולה. אופים כחצי שעה, עד שמרכז הפשטידה יציב. בסוף האפייה אפשר להעלות את חום התנור, כדי שהפשטידה תקבל צבע יפה.

  • עוד מתכונים פשוטים ומצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, "Simply Gourmet". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג