כיף לצאת עם הילדים לטיול ולארוחה בטבע – ועוד יותר כיף לעשות את זה כשאתם מצוידים בבצק שהם יכולים ללוש באצבעות קטנות ולהפוך לפיתה שטוחה שתיאפה במחבת על הגזייה.

מאז שאביבית גילתה לי את המתכון הזה לבצק פיתות מהיר האפייה בטבע הפכה למהנה אפילו יותר: כל מה שצריך בשביל הבצק זה שני מרכיבים, הוא אינו זקוק לתפיחה ואפשר להכין אותו מראש או במקום.

כמובן שאפשר להכין את הפיתות גם בבית ולא רק בחיק הטבע. אביבית מכינה אותן עם קמח מלא, מטגנת במעט שמן ומגישה לארוחת ערב בסגנון מלאווח.

  • עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג שלה, "איך להרשים את חמותך". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט 3%
  • 3/4 1 כוסות קמח (מודדים בגביע היוגורט הריק)
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך, אך לא דביק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח.
  2. מקמחים משטח עבודה. יוצרים מהבצק כדורים ומשטחים אותם לפיתות בעובי של כ-1/2 ס"מ בעזרת מערוך או בידיים.
  3. מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות ללא שמן, ומטגנים את הפיתות כ-2 דקות מכל צד.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק