מרכיבים

6 מנות

  • 1 כרובית, מפורקת לפרחים
  • 1 כוס אפונה עדינה מוקפאת
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • 1 כפית זרעי כמון
  • ‭1/2‬ כפית כורכום טחון
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים, חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה
  • 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט
  • עלי כוסברה
  • 1 פלפל אדום חריף, קצוץ

אופן ההכנה

שמים את הכרובית בסיר, מכסים במים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהיא רכה אך עדיין מוצקה. מסננים ומניחים בצד.

שמים את האפונה בסיר נפרד, מכסים במים ומבשלים כ-10 דקות. מסננים.

יוצקים את השמן לסיר רחב, מוסיפים את זרעי הכוסברה, הכמון והכורכום ומחממים על להבה בינונית עד שעולה ניחוח התבלינים. מוסיפים את הכרובית, תפוחי האדמה והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב כ‭5-‬ דקות, עד שהירקות מצופים בתבלינים וצבעם משתנה לצהבהב. מוסיפים את האפונה, מערבבים בעדינות, ומתבלים במלח ובפלפל. אפשר להוסיף את היוגורט בשלב זה, לערבב עם הירקות, להסיר מהכיריים ולהגיש עם עלי כוסברה ופלפל חריף; או להעביר לצלחת הגשה, לטפטף יוגורט, לפזר כוסברה ופלפל חריף ולהגיש.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק