אני אוהבת לשלב בעוגות ובקינוחים פירות, שמעניקים להם לחות, צבע נפלא והכי חשוב - טעם שאף תמצית לא יכולה לחקות.

כדי להבליט עוד יותר את טעם השזיפים בעוגה הזאת השריתי אותם בתערובת של וניל וסוכר. הוספתי לבצק גם שקדים טחונים, שמעניקים לעוגה ארומה משגעת – וקיבלתי עוגה פשוט חלומית.

את השזיפים והפירורים אפשר להכין יום מראש, ולשמור מכוסים במקרר.

  • אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar, שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להיכנס לבלוג

מרכיבים

תבנית מלבנית בגודל 23X33 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

לשזיפים
  • 6-5 שזיפים שחורים או אדומים גדולים, חתוכים ל-6 פלחים (אפשר להשתמש גם בנקטרינות או בדובדבנים).
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל או גרגירים מ-1/2 מקל וניל

לבצק
  • 4 ביצים שלמות
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל או גרגירים מ-1/2 מקל וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15%
  • אפשרות: 1 כפית תמצית שקדים או 1 כף סירופ רוזטה
  • 1 כוס (80 גרם) שקדים טחונים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

לפירורים
  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס (100 גרם)סוכר
  • 1 כוס (140 גרם) קמת תופח

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  2. השזיפים: שמים את השזיפים החתוכים בקערה. מוסיפים את הסוכר והווניל ומערבבים (תמונה 1 מימין). מניחים בצד בזמן שמכינים את הפירורים והבצק, ומדי פעם מערבבים.
  3. הפירורים: את כל מרכיבי הפירורים שמים בקערה גדולה. מערבבים וממוללים בקצות האצבעות, עד שמתקבלים פירורים - הם אינם חייבים להיות אחידים (תמונה 2 מימין). שומרים במקרר.
  4. העוגה: מתקינים במיקסר את וו ההקצפה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר, הווניל והמלח, ומקציפים כ-3 דקות במהירות גבוהה עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
  5. מחליפים לוו הגיטרה (במיקסר ידני נשארים עם המקצף). מוסיפים, לפי הסדר, את החמאה, השמנת החמוצה, קליפת הלימון, תמצית השקדים (אם רוצים) והשקדים הטחונים. מערבלים במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  6. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שהוא נטמע בבלילה (ערבול יתר יפגע במרקם העוגה).
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים ומסדרים עליה את השזיפים (תמונה 3 מימין). יוצקים על השזיפים את הנוזלים שנותרו בקערה שבה הם הושרו ומפזרים מעל את הפירורים (תמונה 4 מימין).
  8. אופים את עוגת השזיפים כ-50 דקות, עד שהיא מזהיבה ויציבה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  9. לפני ההגשה אפשר לפזר על העוגה אבקת סוכר.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק