אפיית דג בתוך מעטפה של נייר אפייה היא השיטה הטובה ביותר להכין אותו בתנור, כי כך התוצאה תמיד עסיסית ומרשימה. כשמגישים את הדג לשולחן כשהוא עדיין עטוף מצטרף לחגיגה גם ממד של הפתעה, כי הסועדים לא יודעים מה מחכה להם כשיסירו את הנייר.

באיטליה קוראים לשיטת האפייה הזאת al cartoccio (אפוי בנייר - מהמלה carta, נייר). בדרך כלל מכינים שם את המנה עם דג דניס, אבל אפשר להשתמש בכל דג לבן אחר – למשל, בורי, מוסר או לוקוס.

מחשבים את זמן האפייה לפי משקלו של נתח בודד – כל ק"ג זקוק ל-20 דקות בתנור. כך, למשל, במתכון שלנו הדגים נאפים 6-5 דקות, מפני שמשקל כל נתח הוא 250 גרם.

מרכיבים

2 מנות

  • 200 גרם ספגטי דק
  • 2 נתחי פילה של דג לבן במשקל כ-250 גרם כל אחד, חתוכים גס
  • 2 חופנים (כ-16 יחידות) עגבניות שרי, חצויות
  • חופן נדיב של זיתי קלמטה מגולענים
  • חופן נדיב של עלי בזיליקום ופטרוזיליה, קצוצים גס
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס יין לבן
  • אפשרות: צ'ילי יבש גרוס
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

בינתיים, מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים ומלח לרמת אל דנטה (דקה-שתיים פחות מהרשום על האריזה). מסננים ושומרים בצד כ-1/2 כוס ממי הבישול.

פורשים על משטח העבודה שני דפי אפייה. מחלקים ביניהם את הפסטה. מניחים על הפסטה את חתיכות הדג, העגבניות, הזיתים, עשבי התיבול והשום. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי, ומערבבים בעדינות (ראו תמונה 1 מימין). יוצקים מעל את היין, שמן הזית ומי בישול הפסטה ששמרנו בצד.

סוגרים היטב את דפי האפייה (ראו תמונה 2 מימין). חשוב ליצור מעטפה אטומה: האדים שמצטברים בה שומרים על לחות הדג; אם השקית תיפתח והאדים יברחו – הדג יתייבש.

אופים 6-5 דקות ומגישים מיד, בלי לפתוח את המעטפה (ובלי לקלקל את ההפתעה).

רוצים רק דג? אין בעיה

  • אפשר להכין את המנה גם בלי הפסטה: פשוט מוותרים על הספגטי ומי הבישול, ולא חותכים את הפילה. חוץ מזה, תהליך ההכנה נשאר זהה.

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק