סלט אורז ססגוני, בריא ומשביע, שנשאר טעים גם שעות לאחר ההכנה - ולכן מצוין לטיולים, לפיקניקים וכדי לקחת לעבודה.
אם מכינים את הסלט מראש, יש לפזר עליו את השקדים רק לפני ההגשה. המתכון הוא של שפית שי לי ליפא, באדיבות מחלבות "גד".מרכיבים
6 מנות
- 2 כוסות (480 מ"ל) אורז אדום
- 50 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים פרוסים
- 1 תפוח עץ (רצוי מזן פינק ליידי), חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ (לגיוון, אפשר להחליף את התפוח ב-2 נקטרינות או ב-2 אגסים)
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים גס (כוסברה, פטרוזיליה, נענע)
- 3-2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק (החלק הלבן והירוק)
- 200 גרם גבינה צפתית מעודנת 5%, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
- 1 כפית דבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מרתיחים בסיר גדול כמות גדולה של מים עם מלח. מוסיפים את האורז ומבשלים 30-25 דקות, עד שהאורז רך, אבל לא יותר מדי (הוא צריך להישאר נגיס). מעבירים למסננת ומצננים היטב.
- בזמן שהאורז מתבשל קולים את השקדים: מחממים על אש בינונית מחבת עם ציפוי מונע הידבקות (לא מוסיפים שמן) וקולים את השקדים כ-2 דקות, תוך בחישה, עד שהם זהובים. מצננים.
- מעבירים את האורז המצונן לקערה גדולה. מוסיפים את תפוח העץ, עשבי התיבול, הבצל הירוק והגבינה, ומערבבים.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית או בצנצנת, יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מפזרים את השקדים הקלויים ומגישים מיד.
ואם מכינים מראש?
- שומרים את סלט האורז בכלי אטום במקרר עד יממה. לאחר הקירור טועמים ומרעננים את התיבול.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק